Meget forsigtig uden næsten at røre dejen med hænderne, kommer du brødetover på et stykke bagepapir på en bageplade og trækker bagepapiret med dejen ind på den brandvarme bagesten – pas på du ikke brænder dig
Så er der lige en videreudvikling af det lækre brød. Gæren opløses i vandet, det hele røres sammen med en grydeske og hævernattenover (eller mindst 6 timer) i et fad med låg
Når gryden er helt varm, og dejen er så hævet, at den ikke springer tilbage, når man stikker en finger i den, skal man tippe dejen forsigtigt over i gryden
I. g. å. r. a. f. t. e. s. h. v. d. i. C. n. o. æ. l. p. k. ,. b. j. ø. m. u. J. c. R. ). L. (. 1. 5. 3. ½. 0. T. H. D. 2. S. B. F. -. y. P. N. M. |. E. w. V. K. O. z. ) g
Dette kan gøres med alle slags gryn, og du behøver ikke at koge dem til grød næste dag – de kan sagtens spises direkte fra køleskabet med fx sojayoghurt og frugt, eller med plantemælk
N. a. n. b. r. ø. d. s. o. m. i. k. e. v. P. g. D. E. J. T. I. L. S. K. A. B. R. Ø. 2. 5. æ. l. u. t. /. 1. p. y. h. (. f. c. ). -. 0. 6. G. H. ,. å. j. Æ
Så en pludselig indskydelse, og et mindre anfald af overskud, fik mig til at få gang i bageriet og nu står der to velduftende og varme brød på køkkenbordet
Stil dejen i køleskabet nattenover. Man kan sagtens komme kerner eller andre typer mel i brødet - durum og grahamsmel er populært herhjemme, hvis det skal gøres lidt grovere
Husk at en dl mel IKKE er en sammenpresset dl – melet skal lægge løst. Nu har jeg efterhånden fået rigtig meget ros for mit foccacia brød, som er blevet bagt herhjemme en hulens masse gange
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.