1 Til
2 personer 100 g mandler 25 g sesamfrø 1/2 hoved spidskål 1 bdt dild eller anden krydderurt efter smag Dressing 2 spsk brun farin 2 spsk dijonsennep (mild) salt peber 1 dl rapsolie 2 spsk citron FedtfattigKlik her og få vores gratis e-kogebog med de bedste salater
Rist mandlerne på en tør pande ved middel varme, indtil de begynder at tage farve. Lad dem derefter køle af i en skål eller på en tallerken.
Rist ligeledes sesamfrøene ved middel varme på en tør pande, indtil de er lysebrune. Lad dem derefter køle af.
Skyl spidskålen og lad den dryppe godt af. Fjern den hårde stok inde i midten, og snit kålen.
Skyl ligeledes dild (eller anden krydderurt efter smag) og lad det dryppe af - dup det evt. tørt med lidt køkkenrulle. Hak dilden fint og bland med spidskålen.
Dressing der passer rigtig godt til spidskål og mandler
Rør brun farin og dijonsennep sammen i en lille skål eller et glas. Krydr med salt og peber. Rør olien i, lidt ad gangen, så dressingen kan nå at absorbere den (så den ikke skiller). Rør citronsaften i og smag til med yderligere salt og peber, hvis det er nødvendigt.
Hak de afkølede mandler groft og bland dem i salaten sammen med sesamfrøene.
Servér spidskålssalaten med dressingen. Tweet Indsendt af Simon Glue d. 19.09.16. Kategori: Madopskrifter › Salater › Kålsalat › Spidskålssalat › Spidskålssalat med mandler
Vend kål/løg i blandingen og afslut med grofthakkede mandler. Sprængfyldt med vitaminer og chrunch. Bland mayo med lidt salt, friskpresset hvidløg,sennep og peber
Denne aften serveredes den med laksedeller hurtigt vendt i økorasp og stegt crispy i en smule smør og olie, samt økokartofler med skræl vendt i pimentón og oregano stegt i ovnen og selvfølgelig også en smule aïoli
Anvend spidskålssalaten som tilbehør til kød, fjerkræ og fisk. Sådan er det også med denne skønne og grønne spidskålsalat med finthakket spidskål, ristede mandler, søde ærter og en krydret pesto
Til gengæld indeholder chokolade med min. Polyfenoler har, udover at være en antioxidant, også betydning for benvævet og hjælper med at vedligeholde vores skelet
* lad det hele stå lidt og lad det koges ind mandlerne (vær tålmodig, det kan betale sig). * når sukkerlaget er begyndt at smuldrer, skue eventuelt mere ned og vend mandlerne til de er karamelliserede og de er færdige
S. o. m. t. i. l. b. e. h. ø. r. n. f. s. k. …. a. v. d. j. g. y. ,. D. æ. u. c. P. å. T. w. z. ”. –. E. J. p. M. -. (. 4. 6. ). 0. 3. 5. 1. 7. /. ½. L
Saltede mandler - med lakrids Karoline V. med lidt lakridspulver lige inden servering. I min tur rundt i blogland, har jeg set en mange forskellige variationer på saltede mandler
med hjem, som jeg skriver opskrifter til. Lad mandlerne afkøle, og skil dem ad. Tænd under gryden ved middel varme, og rør jævnligt rundt med en grydeske
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.