100 g valnødder 1 øko-citron 1/2 dl sirup (jeg brugte en sukkerrørssirup, som har en meget kraftig smag – sådan nærmest brun farin i flydende form, men med flere smagsnuancer som nødder og træ) 1 bakke blandede salater 6 skiver [
Vend rødkål medappelsiner, valnødder og tranebær. Du kan fx servere den til kylling, frikadeller eller andet kød, og så kan du sagtens udskifte valnøddermed andre nødder eller soltørrede tranebær med dadler, hvis du har lyst til det
Hak valnødderne groft og vend i dejen. Til sidt vender du æggehviderne, med let hånd, i dejen. 2 håndfulde valnødder. 1 appelsin. Smør en springform, drys den med lidt rasp, og bag kagen på nederest rille i 35 minutter. Så snart kagen er færdigbagt, presser du saften fra en halv appelsin udover 200 gram smør. 1 appelsin
Rødkålssalaten medappelsin og valnød er en af mine ynglings salater. Salaten er derudover rig på sundt fedt, fyldt med gode kostfibre og spækket med c-vitamin
Mulighederne er mange, og tilmed uendelige hvis du altså er til syltede rødløg. De smager simpelthen så lækkert, og jeg kan næsten ikke vente med at afprøve dem i en sandwich, som menuen vist står på her til aften, hvor varmen dræner enhver for energi og lysten til at stå længe i køkkenet
Første gang jeg stiftede bekendtskab medsyltede rødløg var på Den Rustikke i Aarhus. De kan pifte enhver sandwich, salat eller middag op med deres lækre farve og fine smag - og så er de tilmed fantastisk simple at lave
valnødder, hakketPisk æg og sukker sammen til en luftig masse og kom herefter det smeltede smør i. Man er vel chokolade-addicted eller bare kvinde - eller hvad med begge dele
Asierne kommes i en beholder og overhældes med saltlagen, heri skal de trække ca. I sensommeren sidste år syltede jeg asier for første gang, de er så gode
Skold dine glas, og skyl dem med atamon opløsning. Du skal bruge glas med plads til ca. Hvis du har et af de traditionelle firkantede rivejern, så kan du bruge den side med de spidse kradsende grater og bare rulle tomaterne hen over
Her fik vi serveret en lækker salat, med noget lækkert rødt, der viste sig at være syltede rødløg. Første gang jeg stiftede bekendtskab med disse farvestrålende, søde og alligevel syrlige herligheder, var sidste år, da vi var ude og spise i Århus
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.