Der har været meget stille her på bloggen de sidste måneder, som I måske har bemærket. Først får I dog opskriften på nogle superlækre sprøde osteboller med hvidløg, som jeg bagte for et par måneder siden til Christians madpakke
Til sidst skal du have dejen ca. Efter hævetiden hældes dejen ud på et meldækket bord (brug durummel). Brug burgerbollerne til hjemmelavede burgere eller til sandwich brød i madpakken
Hvis I leder efter et lidt sundere alternativtil retten, kan kartoffel-fritterene erstattes med krydrede gulerods-, knoldselleri- og auberginefritter, og burgerbollerne kan erstattes af ovnbagte portobello svampe smurt med Philadelphia Light
Et alternativ kan selvfølgelig være de mange varianter af frosset brød, der efter en tur i ovnen smager ganske tilforladeligt, men de slår altså ikke hjemmebagt brød
saltOpløs gæren i det kolde vand, og tilsæt resten af ingredienserne. Det var helt sikkert blevet bedre, hvis gæren havde fået lov at arbejde i de 3 timer, men som et alternativ fungerede det. Opskrift til 2 ciabattabrød. durummel2 spsk. Rør det godt sammen, og ælt færdig på et meldrysset bord i 5 minutter, meget gerne længere, til dejen er elastisk. Stil dejen til hævning i 2 timer et lunt sted. Når den har hævet, deles den forsigtigt i 2 lige store dele, og formes til brød. Drys lidt durummel på, og lad det efterhæve i 1 time. Forvarm imens ovnen til 200 grader varmluft. 20-30 minutter, til de er gyldne og lyde hule
Alternativt kan man bruge en chorizo. Den kan være lidt svær at finde i Danmark, men hvis man har lyst til en super lækker pizza kan det godt betale sig at lede efter den
Til madpakken, eller skovturen, kan hjemmebagte sandwich brød være et alternativ. Durum giver en lidt gylden farve, men kan også lave nogle bastante brød, så jeg har tilsat manitobamel for lidt mere hæveevne og noget mere luftighed