Server kagen helt kold fra køleskabet. I sommer fandt jeg ud af at man kan lave verdens nemmeste is med kondenseret mælk og siden da har jeg alid haft en dåse kondenseret mælk i skabet
Når den er helt kold, kan mandlerne hakkes groft. Her er opskriften på Pærer Belle Helene. Jeg køber altså vanilleisen (vælger en god en fra Hansen Is eller lignende), men man kan naturligvis sagtens lave den selv
Husk at brødet skal stå og hæve koldt til næste dag. I opskriften beskriver jeg den ælteteknik, der hedder autolyse, som er god (og meget nem) at bruge hvis man ikke har en maskine til at ælte dejen med
Smelt chokoladen over vandbad og overtræk de kolde konfektstykker med chokolade. Jeg kan helt vildt godt lide blommer i madeira og da jeg også elsker portvin har jeg fundet på denne nemme opskrift til marcipan med svesker i portvin (se billede på opskriften til juledadelkugler)
Kom mel, salt, koldt vand og gær i en skål og start røremaskinen. Kør kort og vurder om der skal mere vand i (dette gøres ved at trække en finger gennem dejen, som hurtigt skal flyde sammen igen
Uanset hvad skal de spises med det samme, så de ikke bliver kolde og kedelige. Synes at det Bretonske koncept med pandekager til maden er mere eller mindre genialt
Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen. Sæt dejen i køleskabet et par timer. 1,5 dl koldt vand (og måske lidt mere)5 g gær280 g hvedemel105 g grovmel (rugmel, grahamsmel eller lignende)10 g havsaltHavreflager, gærskarkerner, solsikkekerner eller revet parmesan til toppenHæld koldt vand og gær i en skål og opløs gæren i vandet. Rul dejen ud på et meldækket bord til den er ca 2mm tyk. Skær dejen ud i ca 5 x 10 cm store stykker, pensl med vand og drys med havregryn, kerner eller revet parmesan. 1,5 dl koldt vand