Det er nok ikke fordi at én kage i måneden hos tante Oda ødelægger det hele, ligesom du ikke kan være sukkerfri/sund/tabe dig, hvis du spisersundt én gang i måneden
Det ersundt, nemt og virkelig lækkert. Jeg fik sådan lyst til lidt andet end det normale rugbrød jeg ellerskøber, så faldt jeg over denne opskrift på stenalderbrød
Jeg ristede mit stenalderbrød på panden i lidt olivenolie, og det blev virkelig sprødt og lækkert. Sund torsdag er tilbage efter en dejlig lang ferie og en uge med jetlag
Bliver et brød af denne portion. Pisk æggene og bland dem med de øvrige ingredienser i en skål. Er selv pt på en 5 kg kur og spiserderforsundt - vil gerne dele mine opskrifter med JER. 100 gr solsikkekerner. 100 gr græskarkerner. 50 gr hele mandler med skal. 50 gr hele hasselnødder. Hvis du ønsker lidt variation kan du også tilføje 50 gr tranebær eller 50 gr soltørrede tomater. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 160 grader (varmluft) i ca. 100 gr solsikkekerner. 100 gr græskarkerner. 50 gr soltørrede tomater
Et stenalderbrøder et ‘rugbrød’ lavet kun af kerner, æg og olie eller smør. Det erdermedkalorierigt, men får ikke blodsukkeret til at stige hurtigt, som hvidt hvedebrød ville gøre
Hverdagstapas på stenalderbrød med laks og rejer. Nummeret til pizzamanden kan virke meget lokkende når det er sent på eftermiddagen og trætheden sætter ind, men kroppen har jo bedre af hjemmelavet mad med næringsrige ingredienser… Det kan være en kamp at være evig kreativ i køkkenet, så nogle gange er simple retter vejen frem og de kan heldigvis også smage usandsynlig godt
Kan du godt lide ideen og stenalderbrød, men ikke rigtigt den meget grove, kompakte konsistens. Ved at blende frø, mandler, nødder og kerner får man et sundt, glutenfrit, low carb brød, som minder utroligt meget om et almindeligt rugbrød
Nøddebrød, stenalderbrød, paleobrød og hvad det nu ellershedder. Jeg følger sjældent en opskrift, men kommer bare hvad jeg nu har af nødder og frø ned i en skål sammen med æg og olivenolie
Stenalderbrød . Jeg er ret vild med det og havde aldrig før tænkt på, at man da sagtens selv kan lave det – og oven i købet på en sundere og billigere måde, win win
I dag forsøgte jeg mig derfor med et alternativ til rugbrødet, nemlig dette stenalderbrød. Men tror det kunne være meget sundt, hvis det kom til at fylde lidt mindre på tallerknen
med lidt sennep og noget godt rugbrød eller mit glutenfrie “Frø- og kernebrød”, som er det stenalderbrød, jeg nogensinde har bagt, som minder mest om et rigtigt rugbrød