Forretter med rejer og øl opskrifter

Rejecocktail anno 2015

Rejecocktail anno 2015

Min kæreste og jeg har bestemt os for, at det nytårsaften skal være to forretter - den ene er en asiatisk suppe, og denne er en restylet udgave af rejecocktail - det danske, lidt asiatisk og lidt eksotisk
NOMA

NOMA

Jeg remser lige vores forretter op her, og forklarer nogle af dem yderligere. Nå, så nåede vi igennem forretterne
Sprødre tempurarejer med aoili

Sprødre tempurarejer med aoili

Retten fungerer både godt som forret og hovedret, og er helt vidunderlig at sidde og fedte med over en kold øl en fredag eller lørdag aften
Opgraderet stjerneskud

Opgraderet stjerneskud

Nydes selvfølgelig traditionelt med et glas koldt hvidvin til, det kunne også være et glas rosé, eller en mørkere men stadig frisk øl
Gourmet der hjemme

Gourmet der hjemme

Lavet på cognacog hvidvin med lidt rejer i bunden. På bordet startede vi med lidt hjemmebagt kuvertbrød og ciabatta

Autentisk Vietnam på Nørrebro

MadenMed tjenerens hjælp valgte vi tre forretterog en hovedret - altsammen til deling.  Først fik vi Goi Cuon, (ferske forårsruller) medrejer, svinekød, omelet, nudler og asiatiske grøntsager, serveret med peanutsauce

Menneskevarme i isnatten

Hellefisk er Ilulissats – og Grønlands – største fiskeeksportvare sammen medrejer. Nogle gange føles det, som om jeg og slæden hænger lodret bag hundene – og en enkelt gang står jeg simpelt hen af og går, fordi jeg synes, det er synd, at de skal kæmpe sådan med vægten

På rejse i Kina – på trods af maden

Men altså – jeg kan ikke lide kinesisk mad i Europa, med en mulig undtagelse af sursøde rejer, som jeg aldrig er stødt på i KIna, og jeg kan ikke lide maden, der hvor jeg har været i Kina