Prøv det – i rugbrødet, franskbrødet, chokobollerne, flútes. De her boller er lavet på gefühl, da jeg ville prøve at lave nogle madpakkeboller, som der var noget mæthed i samtidig med, at de ikke blev for tunge og tørre
Så har du et lækkert brød med minimal forberedelsestid. Her er en opskrift på et virkelig nemt og lækkert franskbrød, tager 5 min. 200g fuldkorns durum (Grahamsmel eller fuldkornsspelt kan også bruges). 200g fuldkorns durum (Grahamsmel eller fuldkornsspelt kan også bruges)
Men herhjemme er de et godt alternativ til eksempelvis franskbrød, flutes, morgenbrød osv. Jeg tager aldrig tid, bruger metoden med, at tage en bolle ud og banke på undersiden, hvis lyden er "hult" så er de færdige
Groft franskbrød opskrift. godt rundt med en røremaskine eller håndmixer med dejkroge. Ønsker du et franskbrød som smager af noget frem for et almindelig
Til opskriften har jeg brugt min egen franskbrød surdej, som du nemt kan lave selv (opskrift fx hos Meyers eller på andre sites) eller også købe den færdiglavet hos diverse bagere)
Flutes er som sådan bare et langt tyndt franskbrød, så hvorfor bekymre sig. Normalt er flutes lavet af hvidt mel, men hvis man ønsker et mere groft udtryk og smag, kan man bytte halvdelen af melet ud med groft hvedemel, eller måske grahamsmel
Som regel bager jeg boller, men denne gang blev jeg opfordret til at bage et franskbrød. Så indimellem bliver der bagt – eller faktisk ofte, da jeg også godt kan lide at sende det hjemmebagte brød med Silas i børnehaven