Jeg er vild med tun på pizza (okay jeg er bare generelt vild med tun), og sammen med søde kartofler, forårsløg, rødløg, frisk mozzarellaost, friskbasilikum og den lækreste hjemmelavede tomat pizzatoping bliver det ikke bedre
Lidt friskebasilikumblade. Café-burgere kan være okay, men de fleste af gangene er det netop gane-opskærende boller med en skorpe hård som sten, men til gengæld kun bestående af luft indeni, rucola eller de der spæde salatblade, som smager af jord, tomme-tykke tomatskiver, hvor den grønne dims fra stilken ikke er skåret af, slatne agurker (friske – og det skal de sgu’ ikke være i en burger), tarvelig ost med hårde kanter, ketchup nok til at fodre en hel hær og måske en omgang bacon, som blev stegt i morges
Scrambled eggs med hytteost og friskbasilikum. basilikum. Hak basilikum helt fint og hæld i æggemassen sammen med krydderier (vær sparsom med saltet, da hytteost godt kan være meget saltet)
M. i. n. y. d. l. g. s. a. w. c. h. å. r. j. e. k. ø. b. f. æ. o. F. -. m. t. v. R. u. S. B. 4. V. 2. 0. p. 7. 5. ½. 1. ,. K. H. L. Æ. P. T. N. E. 3. (. ). 6. /. D. n l
Blendes og Vendes på den kogte friske pasta , top med rejer , squash , pinjekerner og ost. Frisk pasta grøn 1 squash Ristet pinjekerner Reven parmesan ost Rist rejerne i olie på panden med salt Rist pinjekerner på tør pande til de tager lidt farve. 2 dl olie 2 fed hvidløg 1 dl reven parmesan ost 1 bundt basilikum Salt 1/2 dl ristet pinjekerner eller evt mandler uden skind. 1 bundt basilikum
Fyld rispapiret med sesam-soya-lynstegt, skært oksekød eller and med forårsløg, æbler, asparges, friskbasilikum og ekstra sesam med en dressing af soya, ingefær, sesamolie, limesaft og chili
Friskbasilikum fra en hel plante (af dem vi typisk kan få i supermarkedet). Pas på med hvidløg, hvis der kommer for meget hvidløg i, bliver den skarp og basilikummens fine eftersmag træder ikke rigtig frem
Denne laks serveret med friske salater er bestemt ikke noget jeg har lavet for sidste gang. Derefter tilsættes sukker, hakket basilikum og blødt smør, rør god rundt i blandingen
For mig er der ikke meget, der slår en skål god, frisk pasta med hjemmelavet pesto, friske cherrytomater og basilikum – det er nærmest indbegrebet af sommer