Gammeldags vanilleis opskrifter

Nytårsmenu / Godt nytår

Nytårsmenu / Godt nytår

Servér med pistaciekaramel og en god vanilleis. _____Første forretKammusling med glaskål og ærterAnden forretLøgconsommé med røget helleflynder, blødkogt æg og fritterede løgringeMellemretChampagnegranitéFørste hovedretJomfruhummer og fritteret torsk med champagnesauce og ræddikesalatAnden hovedretGammeldags oksesteg med katoffelterrine og selleripuré med ramsløgDessertPistaciecreme med pistaciekaramel og vanilleis_____Kammusling med glaskål og ærter4 kammuslinger1/2 glaskålÆrterÆrtemayonaiseOlivenolieDildFrys kammulingerne (eller køb dem frosne) og snit de frosne muslinger i tynde skiver på mandolinjern. Gammeldags oksesteg med kartoffelterrine og selleripure med ramsløg(eller slet og ret "kagetallerkenen")1/2 kg oksebrystFrisk timianSaltPeberGnid kødet med salt, peber og timian, stil i ovnfast fad dækket med film og tilbered i ovnen i 12-14 timer ved 65 grader. Pistaciecreme med pistaciekaramel og vanilleis50 g pistacienødder1/2 l mælk1 æg4 æggeblommer80 g sukker1 knivspids saltBland finthakkede pistacienødder med mælk i en gryde og bring i kog

Hollandsk mad....

Det er gammeldags kost i mine øjne. Jeg fik en portion serveret som den før nævnte og troede naivt at den store klump smør der lå ovenpå var vanilleis, den havde samme farve og smeltede med samme hastighed

Bagte ferskener

Gammeldags oksesteg i Römertopf & Kartoffelmos m/persille 4 stk Fersken, konserves. 0,5 l Vanilleis. Smøret smeltes og blandes med de fint knuste makroner, æggeblommen og Grand Manier