Her har jeg lavet nogle lækre grove koldhævede boller, der er fyldt med god mørk chokolade, naturligvis, og masser af gode grove ingredienser…såsom nødder, kerner og en grovere type mel
Jeg synes som regel, jeg har god succes med smagen i mine boller, men indrømmer gerne, at de sjældent er hverken pæne eller ens at se på, og det kan jeg da godt irriteres lidt over
Jeg kan, som man nok kan se på mange af de andre opskrifter, godt lide lidt grovere brød, og jeg syntes det klæder sådan nogle fødselsdagsboller rigtig godt med lidt fuldkornsmel
Derudover er den stenformalede version lidt grovere - hvilket jeg i hvert fald godt kan lide. Som I har kunnet følge med i, har jeg netop startet en ny surdej op, og disse boller er resultatet fra første bagning med den
dansk perlesukker til at drysse med, hvis du ikke lige ligger inde med denne lidt grovere version. ) Bollerne går rigtig godt sammen med smør eller nutella, men er også skøn i sig selv og helt som den er
I dette focacciabrød, er noget af det lyse hvedemel blev erstattet med grovere mel. nybagte boller til morgenmaden, nybagt rugbrød eller nybagt brød til suppen
Vi ville gerne have lidt nybagt brød til rejer og hønsesalat så jeg har taget udgangspunkt i koldhævede brød men med den ændring at jeg har lavet dem grovere ved at udskifte noget af melet med rugmel og grahamsmel, ligesom jeg har formet dem til boller/trekanter istedet for brød
Tilsæt resten af ingredienserne og "klat" bollerne ud på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger både bollerne som morgenmad, til frokost til en lækker salat eller med et stykke magert pålæg i og til aftensmaden, så erstatning for det usunde hvedebrød