På billedet er pandekagerne fyldt med en kødsauce lavet af hakketoksekød, hakkede gulerødder og hakkede porrer og smagt til med sambal oelek og sød mango chutney
Tilsæt tomatpuré og hakkettomater og rør det godt sammen. Den er rigtig god hvis man vil prøve at spring ud i en lasagne uden kød, for kødet er skiftet ud med soy4you som er med til at give den lidt samme konsistens og fylde som hakketoksekød gør. 2 løg, hakket fint. 1 dåse hakkettomater. 1 tsk hvidløgs granulat eller pulver. 1/3 tsk stødt spidskommen. 1-2 tomater, i skiver til at komme oven på. Varm olie op i en stor gryde og svits løg af i 3 min. Svits svampene, porrer, rød peber og gulerødder af i 5 minutter på høj varme. Jeg giver den lige 25 minutter i ovnen på 200 grader og tager den ud og kommer ost på toppen i et fint lag og så skive skåret tomater, så giver den endnu 20 minutter på 200 grader. med en tandstik om pladerne er hårde og hvis ikke så tag lasagnen ud af ovnen og lader den stå 5 minutter, så den lige kan sætte sig lidt. 2 løg. 1 dåse hakkettomater. 1 tsk hvidløg. 1/3 tsk stødt spidskommen. 1-2 tomater
Du kan også bruge andre grøntsager end dem, jeg har brugt her – blomkål, kartofler, spinat og porrer egner sig også fortrinligt, bare de lige får en tur i hakkeren først
Så det var helt perfekt, at det i morges var hakketoksekød, der var blevet taget ud af fryseren. Det er en super måde, at få brugt de sidste rester af grøntsager, så der er plads til nye indkøb
Bland tomater og peanuts i gryden og lad det simre ti minutter. Hak løg og æbler og snit porre. Krydret sammenkogt oksegryde 4 stk Løg eller zittauerløg. 1 kg Oksekød, hakket, råt. 3 stk Flåede tomater, konserves
Svits et finthakketløg i olie. Bland oksekød m. 2 fed hvidløg, hakket persille, tørret basilikum og salt/peber. Hak 1 løg,2 stængler bladselleri, 2 fed hvidløg fint og svits dem på en pande. Tilsæt 2 dåser flåede tomater og et par spsk hvidvinseddike og lide sukker+salt og peber. Sauter 3 porrer skåret i ringe i smør i en stor gryde, tilsæt 3 gulerødder 250 g kartofler og 2 pastinakker i tern og kog i ca 10 min. Tilsæt kyllingebryst i strimler og 4 fed finthakkethvidløg. Tilsæt 400 g hakkede mandler og 2 spsk finthakket ingefær, og lad det simre til det bliver tykt og cremet. Svits 2 finthakkede løg i olie, tilsæt 1 mango i tern, 2 spsk finthakket ingefær og hakket chili og svits det sammen. Kom skal fra en citron, 2 fed hvidløg og rosmarin i en morter eller blender og knus det til en pasta. Læg 1 kg skrællede kartofler i skiver i et fad med saft of skal fra 1 citron og 2 fe hvidløg i tynde skiver. 2 fed hvidløg. 1 løg. 2 stængler bladselleri. 3 porrer. 2 spsk finthakket ingefær. 2 finthakkede løg