Kold bordet opskrifter

30 Gem
Kold, cremet blomkålssalat m. hvidløg og purløg

Kold, cremet blomkålssalat m. hvidløg og purløg

Han kunne faktisk ikke holde fingrene fra skålen, og inden den var sat på bordet havde han allerede prøvesmagt den
10 Gem
Gazpacho – kold tomatsuppe

Gazpacho – kold tomatsuppe

Gazpacho er perfekt at servere på tapas bordet eller som en lækker forret. Suppen er kold og spises ofte i sommermånederne, men kan også fint bruges resten af året
163 Gem
Flødeboller – Mette Blomsterberg

Flødeboller – Mette Blomsterberg

Mens den varme sukkermasse bliver pisket sammen med æggemasserne er det en god ide, at køle skålen af med isterninger eller et vådt og koldt viskestykke
153 Gem
Kage i lag m/nougatcreme og hvid chokolade/hindbærmousse

Kage i lag m/nougatcreme og hvid chokolade/hindbærmousse

Lad hele tiden båndet være løst på bordet ved at drysse jævnligt med flormelis. 5 blade husblas (udblødt i koldt vand). 5 blade husblas (udblødt i koldt vand)
141 Gem
Nøddekage med rabarberskum

Nøddekage med rabarberskum

Smelt den hvide chokolade, og rør den i den kolde rabarbergrød. Vi har efterhånden vores favoritter, men forleden dukkede en ny kage op på bordet… og den er uden tvivl føjet til listen over favoritkager
113 Gem
Vegetartærte m. squash og gulerod

Vegetartærte m. squash og gulerod

koldt vand. Vend da "krummerne" ud på bordet og ælt dem til en hel og sammenhængende dej. Rul dejen ud på bordet, så den passer til din tærteform, smør formen og vend dejen ud over
78 Gem
Tre nemme koldhævede brød

Tre nemme koldhævede brød

Dagen efter tages dejen ud og står et par timer på køkkenbordet og får lidt varme. koldt vand. Drys mel på bordet og vend dejen et par gange inden den deles i 3 lige store dele. 8 dl koldt vand
74 Gem
Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Opløs gæren I vandet – det behøver ikke være lunkent vand, koldt vand er fint. Drys lidt mel ud på bordet, og vip dejen ud ad skålen, og vend den rundt et par gange i melet
74 Gem
Så nemt som at klø sig i nakken

Så nemt som at klø sig i nakken

Fidusen er at bage koldhævet brød. Der er sikkert mange af jer, der allerede har regnet den ud, men for jer der ikke har "set lyset", så tænder jeg det lige, så lørdag morgen kan starte med lune friskbagte boller  på bordet
69 Gem
Kiksekage

Kiksekage

Om søndagen gør vi os ekstra umage med vores mad og bordet er dækket med dug, lys og blomster. Chokolade-fløden hældes over den kolde kiksekage og den stilles på køl igen i 3-4 timer
57 Gem
Fyldte æg m. avocadocreme og rejer

Fyldte æg m. avocadocreme og rejer

Skyl æggene under den kolde hane. Mangler du noget nyt på påskebordet. Eller på frokost bordet generelt. De fyldte æg er perfekte som forret, på frokostbordet eller som en del af et tapas set-up
56 Gem
Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Kom koldt vand i – ikke lunkent, ikke varmt, koldt vand – så det kan dække rispapiret, så det er ikke ret meget der skal til
50 Gem
Langtidsstegt nakkekam med æbler – og sprød svær

Langtidsstegt nakkekam med æbler – og sprød svær

Læg stegen ovenpå, hæld vand i fadet, så det dækker æblerne, og sæt det hele i en kold ovn. Der går 5 timer, fra man starter, til maden er på bordet – så er du advaret og kan begynde i tide
42 Gem
Othello – kagen over alle lagkager!

Othello – kagen over alle lagkager!

Når børnene har fødselsdag, har det altid været tradition, at de selv må bestemme, hvilken slags kage der skal på bordet, og Jonas har for andet år i træk, valgt Othellolagkagen
41 Gem
Lækre flütes...

Lækre flütes...

Kast en kop koldt vand i bunden af ovnen, og luk lugen med det samme. Det er nemmeste at hælde en mængde sesamfrø ud på bordet og vende flütene heri
36 Gem
Kokosis

Kokosis

Stå og kig på det for lige pludselig bliver det til karamel og så skal man være hurtigt til at tag gryden af og sættes den i koldt vand
34 Gem
Birkes

Birkes

Det er vigtigt at dejen er kold og bliver ved med at være det, der er ikke noget værre end at skulle rulle en dej der er i gang med at hæve
30 Gem
Sunde boller

Sunde boller

FiberHUSK massen blandes i skyr- og gærblandingen og der skal røres kraftigtAlt det forskellige mel tilsættes og æltes i blandingenTag dejen ud på bordet (som er meldrysset) og ælt det godt igennem, meget lettere på bordet end i skålen medmindre du bruger en køkkenmaskine