Lammekølle rødvin opskrifter

I am back

et billede af vores frokost den ene af dagene, den bestod af lun lammekølle, råmarineret rødfisk med tomat og grønt (i den lille skål), hårdkogt æg med stenbidderrogn og røget laks med grønt - dertil brød
Langtidsstegt lammekølle med vin*

Langtidsstegt lammekølle med vin*

 Tag kødet op og pak det godt ind i sølvpapir, imens man laver en sauce ved at stavblende væden og grønsagerne, lammekøllen er tilberedt i
Lam på græsk

Lam på græsk

- Og derfor faldt tanken straks på den lammekølle jeg havde liggende i fryseren. Hæld rødvinen i. Kom lammekøllen i
Mornay kartofler

Mornay kartofler

lammekølle – det er helt klassisk og lækkert. Generelt passer en mørk øl eller en kraftig rødvin godt til
Der går ikke røg af et lam, hvis der ikke er grill

Der går ikke røg af et lam, hvis der ikke er grill

Jeg husker halvrå portionsørreder med slatten dild i midten, klodsede salater med majs og kinakål og humpler af råt blomkål, bøffer, der var stegt udenpå og rå indeni – det hele skyllet ned med lunken hvidvin eller kold rødvin
Påske-lam og Champagne-brus!

Påske-lam og Champagne-brus!

Vi plejer at få lammekølle, men i år prøvede vi noget nyt, nemlig to lammeculotter. En god krydret rødvin er også godt til lam

Skal du ha’ lam til påske?

En lille fin lammekølle klar til at blive sat i ovnen. Og så en god rødvin til Dejlig påskemad. Påsken er lammetid og køber man en god dansk lammekølle hos sin slagter, kan man godt glemme al snak om ”smagen af uld” – det er superlækkert kød