Det er nemmest ved at forme små runde bolde, som man efterfølgende ruller helt tyndt ud. Jeg har altid været vild med tortillas, og det har i mange år været en go-to, når energien ikke var til den store madlavning, eller hvis det bare skulle gå hurtigt
Friske forårsruller er hurtig aftensmad, på lige fod med tortilla eller et pitabrød, men det asiatiske islæt giver bare måltidet noget helt specielt og lækkert
Rul tortillaen sammen, pak den stramt ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i en halv times tid. Laks er altid godt, men lakseruller er en delikatesse
Jeg vidste at vi kom hjem lige inden aftensmaden i dag, så jeg havde tænkt at lave kolde tortillasruller med røget laks og hvidløgsost - det er nemt og hurtigt
Man kan både servere rullerne hele, og serverer dem som en forret eller skære rullerne ud i små skiver, og servere dem som snacks til en god velkomstdrink
Enhver kan selv fylde på og ruller deres tortillas. Retterne serveres sammen med tortillas. Kylling og ris serveres med salsa, guacamole, cremefraiche og tortillas
Så er du klar til at fylde tortillaen. Nu skal den så rulles – og her synes jeg det er nemmest at starte i den ende hvor fyldet er længst ude i kanten, for fyldet “skubber” sig fremad efterhånden som man ruller
Tørrede abrikoser1 ps mandler1 ps kokosmel1 pakke mexicanske tortillasHoisin sauceSesamolie1 pakke husblas (8 blade minimum)2 gode vaniljestænger200 g hvid chokolade i god kvalitet1 lille plade mørk chokolade1 glas glukoseBasisvarer. 30 minutter3) Når dejen er færdig med at hæve, tager du to spsk dej og ruller hver til en kugle. Guacamole2-3 modne avocadoer2-3 modne udkernede tomater2 røde udkernede chilipebre1 håndfuld forårsløg1 håndfuld frisk korianderHavsaltfriskværnet sort peberSaften fra en halv limefrugt1) Kom avocado, tomater, chilipebre, koriander og forårsløg i en foodprocessor eller blender og mix (jeg foretrækker min guacamole lidt grov i det, og kører derfor ikke blandingen alt for hårdt, men det er naturligvis en smagssag)2) Smag til med havsalt, friskvkævrnet sort peber og saften fra den halve limefrugtTortillas med fyld2-3 håndfulde revet cheddar2 forårsløg skåret fine2 håndfulde friske hakkedekoriander1 rød udkernet og finthakket peberfrugt1-2 røde udkernede finthakkede chiliepebre 1 pose mexicanske tortillas1 bæger creme fraiche 18%1) Bland fyldet, og kom en god håndfuld mellem to tortillas (alt efter hvor store tortillasen er)2) Varm en slip-let pande op og kom en lille smule olie på. Steg tortillassen med fyld en ad gangen over jævn varme i ca 1½ minuts tid på hver side. 1 pakke mexicanske tortillas. 1 pose mexicanske tortillas
Pak rullerne ud, skær dem i skiver og server forretten. 4 tortillapandekager. 1Til 4 personer 4 tortillapandekager 4 spsk pesto 8 skiver parmaskinke 1/2 rødløg rucola eller anden salatSmør de fire tortillas med en skefuld pesto. Læg 2 skiver parmaskinke på den ene halvdel af hver tortilla
Maden var cupcakes med sommerfugle i fondant, små pizzaer, "snegle" (tortillaruller med skinke og ost, nogle med pesto) jordbær dyppet i hvid chokolade og div
Det er i princippet en form for pizza, men eftersom bunden er udgjort af tortilla wraps, har jeg navngivet retten “Tizza” efterfulgt af “Rolls”, fordi de skal rulles… Er det bare mig, eller skinner genialiteten igennem her