Den nederste bund lidt tykkere end de to øvrige. Det er min favoritopskrift på lagkagebunde – lyse bunde m/hvid chokolade og marcipan – og jeg bruger den ofte
Så her kommer min opskrift på mandel lagkagebunde - den oprindelige grundopskrift kommer fra en gammel Amo bagebog, men den I får her, er min personligt tilpassede udgave
Du kan bruge denne opskrift til at lave veganske lagkagebunde, bare skær toppen af (toppen er det, der buler op) og del kagen på midten (se en længere forklaring her), så har du to (måske lidt tykke) bunde til lagkage
Det vil få skumfyldet til at blive "knasende" efter et stykke tid. hvis du laver bundene af en af de sædvanlige marcipanruller fra Odense Marcipan eller Anton Berg, kan du bare skære dem i ½ cm tykke skiver
Og en roulade er netop en kage, der rulles uden om fyld for derefter at blive skåret i tykke skiver. Det er den samme slags dej, som lagkagebunde laves af, og den er altså lidt ”skør”
Senneppen lavede vi af palmin smørcreme for, at få et lidt tykkere konsistens og det samme med remouladen, der desuden blev tilsat noget kokos for, at få en lidt mere klumpet konsistens
Men når blogmama Mascha holder fødselsdagsfest for sin 5-årige datter Hollie Nolia – så går den ikke med et par købte lagkagebunde, lidt creme og flødeskumsdutter på toppen. eks), hver bund flækkes i to lige tykke dele på midten og alle 4 bunde lægges nu sammen med hindbærmarmelade