Varme kartoffelmos igen opskrifter

Enebærgryde med kartoffelmos

Enebærgryde med kartoffelmos

Når champignoner har fået farve, så tilsættes løg og porre og der skrues lidt ned for varmen. Det kan godt sætte sig lidt i bunden af panden, men når kødet er brunes tilsættes mælk og fløde og der røres godt i sauterpanden med en træpalet til melet har sluppet bunden igen
Madvafler med sød kartoffelmos

Madvafler med sød kartoffelmos

Lad vaflerne bage indtil lyset på vaffeljernet igen lyser grønt. Server med sød kartoffelmos eller andet lækkert fyld
Linsegryde med rodfrugter

Linsegryde med rodfrugter

som sovs til pasta, ris, kartoffelmos eller quinoa, i lasagne eller i tortillabrød.  Igen, husk at røre rundt
UNGARNSK - GULLASCH

UNGARNSK - GULLASCH

Så skal man lige varmes indefra, gerne med lidt lækkert. med ris eller kartoffelmos. Derefter tilføjes tomatpuré, paprika og chili, mens der igen røres godt rundt i et halvt minuts tid
Gullash

Gullash

Gullash med kartoffelmos – opskrift. Tilsæt tomatpasta, og svits igen kortvarigt. Gullasch kan serveres med ris, rodfrugtemos, blomkålspure eller kartoffelmos
Hurtige og nemme timianstegte grøntsager

Hurtige og nemme timianstegte grøntsager

og skru op til kraftig varmeigen og lad den sidste væske fordampe. Skru ned for varmen. Vi fik dem igen i går til en marineret nakkekotelet og grov kartoffelmos, men har også tidligere fået det til langtidsstegt, italiensk inspireret kylling (opskriften på den kommer senere på bloggen)
Stjerneskud

Stjerneskud

Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet
Brændende kærlighed version 2.0

Brændende kærlighed version 2.0

Smag mosen til med salt, varm den helt op igen og server den til brændende kærlighed. Pil og hak løgene fint
Min yndlings lammegryde

Min yndlings lammegryde

Fyr godt op for varmen i en stor sautepande. ris, pasta, kartoffelmos, polenta eller bare noget godt brød
Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

Kyllingestykkerne lægges øverst i den ovnfastefad med svampe og løg, hvorefter hvidvinen hældes i den stadig varme stegepande, og dette får lov til at simre et par minutter
Madplan: Krydret og varmende hverdagsmad

Madplan: Krydret og varmende hverdagsmad

Vi smutter lige til Indien og skal have en varmende indisk gryderet med linser, kikærter og mørbrad – den har masser af smag og smager lækkert med perlebyg til (eller alternativt kartoffelmos – den er dog ikke medregnet i indkøbslisten)
Restemad

Restemad

Stegepanden varmes op igen. De skal bare have lidt højere varme og lidt længere tid i ovnen, så er de virkelig lækre gyldne og sprøde