Servér med en god omgang kartoffelmos, og så kan både efterår og vinter sådan set bare komme an …. Jævn saucen lidt inden kødet kommes i igen, og det hele lige varmesigennem
Når champignoner har fået farve, så tilsættes løg og porre og der skrues lidt ned for varmen. Det kan godt sætte sig lidt i bunden af panden, men når kødet er brunes tilsættes mælk og fløde og der røres godt i sauterpanden med en træpalet til melet har sluppet bunden igen
Så skal man lige varmes indefra, gerne med lidt lækkert. med ris eller kartoffelmos. Derefter tilføjes tomatpuré, paprika og chili, mens der igen røres godt rundt i et halvt minuts tid
Gullash med kartoffelmos – opskrift. Tilsæt tomatpasta, og svits igen kortvarigt. Gullasch kan serveres med ris, rodfrugtemos, blomkålspure eller kartoffelmos
og skru op til kraftig varmeigen og lad den sidste væske fordampe. Skru ned for varmen. Vi fik dem igen i går til en marineret nakkekotelet og grov kartoffelmos, men har også tidligere fået det til langtidsstegt, italiensk inspireret kylling (opskriften på den kommer senere på bloggen)
Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet
Kyllingestykkerne lægges øverst i den ovnfastefad med svampe og løg, hvorefter hvidvinen hældes i den stadig varme stegepande, og dette får lov til at simre et par minutter
Vi smutter lige til Indien og skal have en varmende indisk gryderet med linser, kikærter og mørbrad – den har masser af smag og smager lækkert med perlebyg til (eller alternativt kartoffelmos – den er dog ikke medregnet i indkøbslisten)
Tag dem af og hold dem varme under stanniol. Lad det koge godt igennem nogle minutter. Kog op igen, og lad sovsen koge et par minutter eller til den er tilpas tyk