Guarkernemel til venstre, Xanthangum i midten, Lecithin granulat til højre (kokoscremefraiche). Deraf navnet Xanthan, som udtales san-than (than som i thanks på engelsk)
1 g Special Indgredients XanthanGum. 1 g Special Indgredients XanthanGum. Mange holder sig fra at lave mayonnaise, da de er bange for den skiller - med denne opskrift kan du lave mayonnaise på få minutter, som smager bedre en nogle anden mayonnaise du har smagt
selv - certificerede glutenfrie gryn eller mel125 ml maizena125 ml hvidt fint rismel2 tsk xanthangum1 tsk salt60 ml honning60 ml olie4 ægEvt. Bland gær og vand og lad det hvile mens du blander mel, xanthangum og salt sammen i en anden skål3. 2 tsk xanthangum
Jeg bruger i opskriften nogle ingredienser, som du måske ikke kender - tapioca mel og xanthangum. tapioca og xanthangummi, men det var ikke ingredienser jeg kendte hjemmefra
xanthangum blandes altid med melet, inden det blandes med noget af det våde. (10-12 stk)500g glutenfrit mel (Finax orange)3½ tsk xanthangum2 tsk salt2 spsk sukker60 g oliemargarine50 g gær3,5 dl vand2 ægolie til hænderne2 liter vand og 2 spsk sukker til kogningDrys. 3½ tsk xanthangum