Det er international pandekagedag i dag. Og det går selvfølgelig ikke bloggen forbi. Dog har jeg gæster hele dagen, som bliver spist af med nogle lækre pandekager med kylling, bacon og avocado, men det kommer først på bloggen en af de nærmeste dage
Ja, det er måske lidt tidligt på sæsonen at snakke om syltning, men jeg tager glæderne på forskud. At sylte er en glimrende måde at gemme sine grøntsager til senere brug
I dag skulle vi så have flæskesteg, og da der var tid til det, blev den langtidsstegt over 3 timer - nu er det jo ikke jul, så jeg lavede lidt efterårstilbehør til
2 skiver hvedebrød1 æg600 gr hakket oksekød1 spsk dijonsennep1 tsk kebabkrydderi (fås hos den tyrkiske grønthandler)2 spsk koncentreret tomatpuréSpydRist hvedebrødet og blend det til raps i en blender
Mustafa i Berlin staver selv kebab med ‘p’ til sidst, hvis du skulle finde på at google ham. Bedst som kvaliteten af tyskernes uofficielle nationalspise, kebab med kød, er i kraftigt fald, – i hvert fald i hovedstaden – er der heldigvis en grøntsagskebab-bevægelse i gang
PÅSKEPANIK. Føtex holder lukket i to, TO, dage. Ja okay, så slemt er det nu heller ikke. Jeg bestemte mig derfor at lave kyllingesalat, så der var lidt nem aftensmad til både torsdag og fredag
en pose tigerrejer. 2 tsk. havsalt. friskværnet peber. 1 lime saft. Pil rejerne og fjern tarmen på dem ved at lav et lille snit langs ryggen på rejen, hvor tarmen kan hives ud
Sommeren er kommet, og det er lækkert med en masse små tapas retter. En lækker lille ret, som enten kan bruges som forret eller til små række af tapasretter, er grillede tigerrejer
Ofte ser man koriander i det vietnamesiske køkken. Man kalder koriander Asiens persille. Mynte er også en krydderurt der optræder ofte i det vietnamesiske køkken