Cheesecake - christmas edition
Mad, der gør glad
Mad, der gør glad

Cheesecake - christmas edition

  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Bund
  • 5 digestive-kiks
  • 10 mandler
  • 50 g smør
  •  
  • Fyld
  • 150 g flødeost naturel
  • 1 dl flormelis
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniliesukker
  • 1 spsk citronsaft
  •  
  • Top
  • 1-1,5 dl kirsebærsauce
  • 1 bl. husblas
  • 8 mandler
  • 1 spsk sukker

Instruktioner

    Bund:
    Put kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle. Der må gerne være nogle større stykker i blandt. Hak mandlerne og bland med kiksene. Smelt smørret og rør det sammen med kiks og mandler.
    Massen fordeles i de 4 glas og presses sammen i bunden med en teske. Sæt dem på køl, mens du laver fyldet.

    Fyld:
    Flødeosten røres sammen med flormelis, vaniliesukker og citronsaft. Fløden piskes til flødeskum (ikke alt for stiv). Rør flødeost-massen sammen med flødeskummet.
    Massen puttes i en sprøjtepose - eller genbrug evt. fryseposen, du knuste kiks i - og sprøjt den ned i glassene. Overfladen glattes med en teske.
    Sæt glassene på køl igen, mens du laver kirsebær-toppen.

    Top:
    Husblassen lægges i blød i koldt vand i minimum 5 minutter.
    Kirsebærsaucen hældes ud i en lille kasserolle, hvor den blendes med en stavblender, inden den varmes op. Husblassen klemmes fri for vand, inden den smeltes direkte ned i kirsebærsaucen.
    Tag massen af varmen og lad den stå og køle lidt af. Når den er "lillefinger-varm", kan den forsigtigt fordeles oven på flødeost-massen med en ske. Glassene sættes på køl, indtil den er stivnet - gerne til næste dag.

    Sukkeret smeltes på en pande og mandlerne røres sammen med. Lad det stå på varmen lidt mere, indtil karamellen er mere lind.
    De karamelliserede mandler hældes ud på et stykke bagepapir, indtil det er størknet. Hak mandlerne groft med en brødsav og fordel dem ovenpå desserterne.

    Kagerne er nu klar til at blive serveret til venner eller familie.

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.