11 spsk.
stærk paprika (du kan også bruge lidt mindre chilipulver)
1400 g
linser (jeg brugte 200 g røde og 200 g grønne)
13 dåser
hakkede tomater
16 spsk.
grøntsagsbouillonpulver
11,2 l
vandHak løg, hvidløg og ingefær i en minihakker, så det nærmest bliver til en mos.Tilsæt vand i en stor gryde, så bunden kun lige er dækket. Opvarm på højeste varme, og skru ned på lidt over middel varme, når vandet bobler. Steg løg/ingefærblandingen i vandet. Hvis du foretrækker at stege i fedtstof, kan du også sagtens det.Steg løg/ingefærblandingen i 3-5 minutter. Hvis det tørrer ud på bunden, tilsæt da lidt mere vand.Kom alle krydderierne i gryden (3 spsk. karry, 2 spsk. spidskommen, 1 spsk. koriander, ½ tsk. kardemomme, 1 spsk. stærk paprika), og lad dem stege med sammen med løg/ingefærblandingen i yderligere ca. 3 minutter.Når løg/ingefærblandingen og krydderierne er stegte, tilsætter du de 3 dåser hakkede tomater.Skyl linserne i en sigte og kom også dem i gryden. Tilsæt også grøntsagsbouillon og vand. Mht. vandet, plejer jeg at komme vand i dåserne fra hakkede tomater - det passer ret godt med mængden af vand, der er behov for. Og så får du også de sidste rester af tomat med, som er i dåserne :)Lad dahl'en simrer under låg i 45-60 minutter. Vær opmærksom på, at der skal røres jævnligt i den, da linserne ellers brænder nemt fast på bunden.Til sidst smages dahl'en til - jeg synes ofte godt, at den kan tage lidt mere grøntsagsbouillonpulver. Du kan også smage til med salt.Servér dahl'en med ris og evt. raita. Du finder opskriften på raita her.
), så er der altså ikke noget bedre end en skålfuld varm, krydret dahl. Jeg er faktisk slet ikke sikker på, om det mon staves dahl, daal eller dal, men jeg kan til gengæld forsikre dig, at det smager så godt
Dahl er en idisk linsegrød, som smager helt fantastisk. Hvis du ikke gider at bruge timer i køkkenet, men alligevel har lyst til god mad, så er dahl den perfekte løsning
Jeg er helt pjattet med dahl - selvom det mildest talt ikke ser særligt indbydende ud, men denne linseret med grødet konsistens smager simpelthen SÅ godt og som bonus er den super sund og nem at lave
Jeg har i lang tid gerne ville lave indisk mad, og nu fandt jeg en opskrift på dahl, som jeg har hørt skulle være en dejlig krydret, sund og lækker vegetarret - og det var lige, hvad den var
Dahl eller dal er en indisk vegetarret, der er meget velsmagende. 2 kuren er en portion dahl perfekt til en frokost eller aftensmad, da den indeholder under 500 kalorier
Dal, daal, dahl. Dahl er dejlig billigt og nemt at lave. Det kan staves på mange forskellige måder, men de er alle en udgave af en asiatisk ret, en form for gryderet med linser
Dahl er en slags krydret grød kogt af linser, løg og tomat. Skær andebrysterne i tykke skiver og server med dahl, et drys hakket koriander og mangochutney
)Vi får den næsten altid til indisk dahl, hvor mangoens og melonens sødme sammen med korianderens karakteristiske duft og smag står i perfekt kontrast, som et mildnende supplement til den ofte stærkt krydrede indiske/ asiatiske mad
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.