Tilsæt ingredienserne fra den pågældende dag, og rør surdejen et par gange iløbet af dagen. Rør stadig i den et par gange om dagen, hvis den skiller gør det ikke noget, da du bare skal røre den sammen igen
Da min farmor forlod os, overtog vi småkagebagningen, og hvert år har vi i min familie tradition for at mødes en weekend i november og bage småkager til julen
Surdejsstarterens skal have konsistens nogenlunde som en tynd pandekagedej, og den skal opbevares ved stuetemperatur i en delvist lukket beholder, der tillader dejen at ånde
Jeg startede min egen surdejen fra bunden, plejede den og passede den, til den blev moden. Jeg opbevarede dejen i én af de der rørekander med hældelåg – på den måde fik dejen luft og gode bakterier, uden støv og dårlige bakterier
En surdej giver en god smag til brød, og så holder den meget længe. Så skal der laves surdej. Du skal selvfølgelig også tilsætte mere til din surdej, hver gang du bruger noget af den
Jennifers farmor laver rigtig lækker mad - og det her er hendes absolutte specialitet. Denne gang var det med en frisk hvidkålssalat - men blomkålsris er også super lækre til
Jeg fik idéen fra bagebogen ''Meyers Bageri'', hvor stort set alle opskrifter indeholder surdej. Ingredienserne piskes sammen, og dejen opbevares i en lufttæt bøtte eller skål
Jeg har altid, da jeg var yngre, syntes at surdej, var noget underligt, besværligt noget, og jeg har ikke rigtigt været klar over, at det faktisk kan bruges til andet, end bare rugbrød, ikke før jeg begyndte at undersøge det rigtigt, her i vinter, hvor min far en dag, ud af det blå sagde "Hvornår skal du i gang med at bage rugbrød
Jeg ved, der er mange, der kalder det et mormor franskbrød, jeg har dog altid kaldt det et farmorfranskbrød, fordi det altid blev serveret hjemme hos min farmorog farfar
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.