1 smør
til det ovnfaste fadKartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, hvorefter de anrettes sammen med løg på det smurte ovnfaste fad. Bland piskefløden sammen med et sammenpisket æg, presset hvidløg og krydderierne og fordel det hele hen over kartoflerne. Stil fadet i ovnen ved 175 grader varmluft og bag dem i 50-60 minutter eller til kartoflerne er møre. Kom evt et låg eller en ovnfast tallerken vendt på hovedet hen over det ovnfaste fad – det hindre at overfladen bliver for mørk. Men beregn i så fald gerne 10 minutters længere bagetid.
I. g. å. r. l. a. v. e. d. j. m. t. i. o. s. f. n. h. p. D. k. 1. 5. -. 6. y. u. J. ø. ,. b. P. 4. %. 2. c. æ. 7. 0. (. N. ). 3. E. x. +. F. B. H. L. M. S
Jeg har planer om at lave flødekartofler i morgen da det er en virkelig sjælden spise herhjemme. Det er ikke fordi vi ikke kan lide flødekartofler, faktisk er jeg ret vild med dem, har jeg fundet ud af
J. e. g. h. a. r. i. d. v. æ. t. p. å. H. o. s. l. f. m. k. n. ,. T. ø. j. u. M. S. b. y. D. F. (. 2. -. 3. ). C. 6. ½. c. 1. 8. %. L. P. B. 0. V. I. R. 4. O. A. E. K. Z. z. x. &. Ø. G. N
Normalt serveres flødekartoflerne til kød, hvilket gør den til tilbehør. Enten kan du lade osten udebliver, ligesom nogle foretrækker deres flødekartofler, eller kan du evt drysse med en smule bacon eller pancetta over retten
I. s. i. d. t. e. u. g. v. a. r. j. o. m. b. k. n. l. ø. y. D. f. ,. h. å. p. æ. F. x. J. S. V. B. M. K. '. 2. 5. 6. 0. 3. ). (. H. -. 4. c. 1. ½. 8. %. T. q. L. /. R. P. C. U. N. G. A. Å. O. w. E. 9. ". ) g
Jeg plejer at vælge et ildfast fad hvor der kun lige kan være de kartofler i som der brug for. En tommelfingerregel er at du dækker fadet med hele uskrællede kartofler i ét lag, så passer mængden også når de er skrællet og i skiver
Så valget faldt på flødekartofler a la Nigella Lawson - som jeg husker at have set hende lave på DR. Imens det stod og hyggede sig i ovnen gjorde jeg klar til flødekartoflerne
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.