1 kg
honning 1 kg hvedemel Dejen æltes, til den er rigtig sej. Dejen bliver kun bedre, jo længere den får lov at stå. Gerne op til en måned i køleskabet i en bøtte med låg på. Tre dage før du vil bage dine honningkager, blander du resten af ingredienserne i dejen:
Min familie havde fået mig til at love, at vi skulle lave honningkagehuse dette år. Så jeg brugte en familie opskrift, som gav nogle meget holdbare huse (tabte en væg til huset på gulvet, og den overlevede) Og de smager utroligt nok også godt
I. å. r. h. a. j. e. g. f. o. ø. s. t. n. p. v. b. i. k. J. l. u. C. M. y. S. m. ,. d. æ. H. F. 5. 0. V. 4. -. Æ. G. x. 1. B. D. (. ). 2. c. K. R. 6. 3. ". A. '. 8. –. P. T. N. O. /. w. #. U. f g
Fordej. Men det er også en af de fineste værtindegaver, så lav en ordentlig bunke og tag dem med i fine cellofanposer, når du skal ud til julens sammenkomster
En af de dejlige stunder omkring Julen, er når man sidder og dekorerer honningkager. Jeg bagte Honningkager af de nemme og børnevenlige slags og de smager ganske udmærket og så er det jo noget tidsbesparende i forhold til at bruge en fordej som skal laves 1 måned før brug (tror nu at jeg skal have prøvet det til næste år)
Jeg tilføjede noget abrikosmarmelade, da jeg synes, at det gør kagen dejlig frisk - smørcremen kan godt gøre den lidt vammel, men det synes jeg ikke, at den er med marmeladen i
Flormelis røres til glasur med det kogende vand og det bløde smør piskes lidt efter lidt i. Da jeg var mindre fik vi altid honningkage i julen hos min mormor
bruger så meget på kaffebordet, selvom den egner sig meget fint til det. Til madpakken har jeg for vane at klæbe lidt spiseligt rispapir på den smurte honningkageklapsammen
Tilsæt nu de forskellige krydderier, natron og mel. Morten skulle have honningkager med på jobbet, og da han ikke mener, at han kan finde ud af at lave dem, måtte jeg jo igang igen
J. u. l. e. n. æ. r. m. s. i. g. O. j. a. d. t. p. å. P. y. h. ,. v. o. k. f. ø. b. E. c. +. 1. 4. H. -. ". D. ). *. A. C. I. /. K. (. 2. 5. 0. 3. F. B. R. T. N. _. Æ. S. x. M. 7. ) l
Dagen før du vil bage, skal du lave en fordej, som skal stå lunt til dagen efter. Fordejen mættes efterfølgende med vand, lidt mere gær, salt, en god mængde sirup og fint sigtet speltmel
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.