Uanset hvormange variationer af vafler jeg er stødt på – nogle med banan, nogle med grahamsmel andre med korn og proteinpulver… ja, så er der bare ikke noget, der slår gode gammeldags vafler, præcis som min mormor ville have lavet dem
Jeg skal love for at sommeren virkelig forkæler os de her dage. Jeg har stadig ferie, og har både besøgt Strandbaren og Den Permanente i Århus her de sidste par dage
Præriemad, der – næsten – laver sig selv, mens man skyder til måls efter brugte øldåser, pudser riflen eller pickup trucken – eller synger sørgelige countrysange og spiller banjo
Nu har æblerne stået køligt et par dag – så i går skulle de skrælles og min plan var, at koge en stor gryde æblemos, som igen skulle blive til en lækker æblekage med makroner, rasp, flødeskum og ribsgelé
Lad småsimre til æblerne er helt udkogte (hvis vandet fordamper, tilsæt da lidt mere – max ½ dl. Det er ikke noget vi som sådan har fået som børn, ej heller noget jeg nogensinde har lavet, så jeg ved ikke helt hvorfor jeg sukkede sådan efter denne dessert
I dag bliver det hedt – eller måske nærmere dampet. Vi fik lavet glutenfri kokos-æblekage, pæretrifli med knas og skum (som May har delt opskriften på her), creme bruleé og tarteletter
Gammeldagsæblekage er en god, klassisk dansk opskrift, som de fleste nok kender til. Jeg har faktisk aldrig fulgt en opskrift, men kreeret en selv fra bunden som jeg bruger hvert år
I weekenden lavede jeg en god gammeldagsæblekage med rasp og makroner - den blev virkelig lækker. Nu kommer den dejlige tid, hvor der er masser af dejlige æbler på træerne - og under træerne og det skal jeg bruges til noget fornuftigt
Hér har jeg selv lavet min egen personlige æblekage, men det kan også anrettes som én stor skål. Som i nok har bemærket, har jeg i den sidste tid været glad for at anvende (tillad mig at kalde det) havens juveler, i min madlavning
I efteråret lavede jeg en masse æblemos og kom det i fryseren, men nu har vi efterhånden så meget i fryseren at vi skal have tømt ud i det, så jeg fandt æblemosen frem og lavede en lidt speciel kage, men som, på trods af den mærkelige sammensætning, smager overraskende godt
Vi har et æbletræ med Rød Aroma æbler, som har givet rigtig mange æbler i år. Jeg elsker æblekage. Det er et spiseæble, som smager fantastisk, men de er også rigtig gode som madæbler, fordi de let koger ud
Dog er der én, der ryger ned med stor fornøjelse, nemlig gammeldagsæblekage. Læg æblegrøden i lag med æblekagerasp og knuste makroner i et glas eller en skål, og sæt den på køl
Revne æbler - med skrælBlend nogle dadler+mandler+hasselnødder - det skal være smuldretPisk flødeskumLav nu en æblekage efter samme princip som den du allerede har lavet - jeg har selv "opfundet" den og den er lynhurtig at lave og herhjemme hos mig er vi et par stykker som er ret så vilde med den
D. e. t. r. n. d. s. ,. o. m. f. i. v. k. g. a. l. E. å. p. æ. ". h. b. I. u. j. ø. y. H. c. G. -. B. A. (. 4. ). 1. /. 2. 5. 0. 7. S. K. 3. 6. R. P. 8. 9. F. r g
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.