Sådan gør du. Tilsæt risene til tomatblandingen og lad det stege lidt med. Sommeren er vist for længst ved at være overstået, og jeg drømmer mig tilbage til de lyse nætter ved Limfjorden
I sidste uge da solen varmede allermest, befandt jeg mig i min families sommerhus i Nordjylland. Bland auberginekødet med olivenolie-blandingen og mos det hele sammen med en gaffel
* Man skal kun pille ved traditioner, hvis man kan gøre dem bedre. Jeg er den varmeste fortaler for ikke at gøre livet mere besværligt for sig selv end højst nødvendigt
Tilsæt melblandingen lidt ad gangen skiftevis med mælken, mens du pisker. Hvordan en kage får navnet – eller øge-/kælenavnet – den du ved nok kage (eller bare den du ved nok, som den også bliver kaldt), kan jeg kun gisne om
Ja, den du ved nok, ikke. Det kan der komme en del sjov ud af - ofte fordi jeg ikke selv tænker over, at det måske er fordi, de ikke kender kagen - indtil det går op for dem, at "Den du ved nok" bare er navnet på kagen og ikke et forsøg på at tale i hemmelige kage-koder til dem
Engang imellem er det skønt med en rigtig skærekage, og det er lige hvad dette er. Si melblandingen ned til æggemassen og vend forsigtigt med en dejskraber
Sådan gør du. ‘Den du ved nok’-chokoladekage – en lækker, snasket weekendkage. Nå, men vi kom fra ‘Den du ved nok’ – og her følger min version af den gamle klassiker, som er en rigtig ‘snaske-kage’ og ikke særlig æsterisk at se på
For en udenforstående, som jeg selv, er det næsten umuligt at gøre en italiener tilfreds med en italiensk ret – pastaen bliver næsten altid lidt overkogt, saucen vil altid få en knivspids for meget salt, og bevar mig vel, om jeg skulle komme til at røre den forkerte vej i gryden…Nå, okay, det var måske lidt overdrevet
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.