Fordel dejen i muffinsforme smurte. -)Krydrede fuldkorns Muffins6 store eller 12 små2½ dl spelt eller hvedemel2 dl fuldkorns kamutmel eller fuldkornsmel½ tsk stødt nellike1½ tsk kanel½ tsk stødt ingefær1/4 tsk. Bages i 15 – 20 minutter ved 180 grader varmluftMuffins med Kokos6 store eller 12 små 4 dl. kokosmel2 spsk. mælk eller soyamælk80 g smørLidt vanilleRør mel med bagepulver, kokos, vanille og sukker
Det blev til muffins med hvid chokolade, ribs og kokos. Jeg synes den søde hvide chokolade og de sure ribs arbejder godt sammen og strukturen i kokos kan jeg bare godt li’
Bland mel, bagepulver, kokosmel og grofthakkede chokolade i og pisk igen. Rør ingredienserne til frostingen sammen og sprøjt eller smør den på de afkølede kager - og drys tilsidst med kokosflager
Denne opskrift skal ikke forveksles med en traditionel muffin, da det meste af melet er afstattet af kokosmel, som er med til at give kagen en god tyggende effekt
Før jeg begyndte at eksperimentere rigtig i køkkenet, lavede jeg næsten altid disse oreo muffins, hvis jeg fik gæster eller til andre arrangementer, de var altid et sikkert hit
I den forbindelse, har muffins altid været en klassiker i min lille verden, de må siges, at have nogle rigtig gode fordele, ud over potentiale for at smage fantastisk
Som variation kan du også lave disse lækre chokolademuffins uden toppingen, evt toppe dem med en lækker dadel/kakao/kokos glasur, eller komme lidt mere chokolade i dine muffins
Dengang brugte jeg den til mini cupcakes – denne gang lavede jeg store muffins. Da muffinsene var færdig bagt og afkølet lavede jeg et hul i midten af dem og fyldte det med karamel
Mandler, solsikkekerner, hørfrø, kokosmel og kakao hakkes fint i en blender eller minihakker. Trilles til små kugler, vendes fx som her i kokos og lakrids
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.