SKØN OG KRYDRET MARROKANSKTAGINEMED OKSEKØD – TILBEREDT I STEGESO. Vi har virkelig længe gerne ville prøve kræfter med det marrokanske køkken – faktisk siden vi var til et bryllup hos gode venner forrig sensommer, der serverede hjemmelavede marrokanske simreretter til hovedret
SÅDAN EN MÅ DU EJEEn tagine er et specielt glaceret lerfad med kegleformet låg. Fisk, kylling eller kød tilberedes i fadet sammen med krydderier, urter og grøntsager
Smid så kyllingen i en tagine, og lad løgene gøre selskab sammen med rosinerne, safran og vand. Pynt med de resterende hakkede koriander, og så er der serveret …
Bland kødet med honning, ghee, salt efter smag, safran, kanel og ras el hanout i en tagine (eller stegeso, hvis du ikke har en tagine til rådighed – den burde også kunne gøre jobbet)
Især Tagine er jeg glad for, fordi smagene rigtig får lov til at stå og koge ind. Denne ret spises med hjemmebagt marokkansk brød men hvis man ikke lige kan overskue det, så går andet brød også til
Lergryderne med det koniske låg – taginerne – står og simrer over kulbækkener eller gasblus i timevis overalt i Marokko, men så længe behøver det ikke at tage at lave denne ret
Ristede mandelflager og korianderbladeGedekødet skæres i tern og fyldes i en skål sammen med dadler der skæres i stykker og snittede rødløg og snittede gulerødder
K. e. n. d. r. I. t. ,. å. m. a. p. k. o. l. g. b. æ. s. f. y. i. M. v. h. ø. D. j. S. N. -. u. J. O. 8. (. ). c. 1. x. 2. /. 3. 4. 0. 5. 6. T. B. V. G. é. L. P. H
Derfor er muslimske traditioner og mellemøstlig kultur ikke helt fremmed for mig. Min bedste ven, og nabo, da jeg var helt lille, var tyrker, og jeg er derfor helt bogstavligt vokset op med det tyrkiske køkken som nabo
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.