nytårsaften. Jeg lavede denne dessert i nogle små rørforme. Den kan også laves i en springform og så skæres ud eller serveres som en stor kage midt på bordet
Jeg lavede hovedret og dessert. Et bidrag fra nytårsaften. Kalveculotte stegt lige i skabet, bagte blommer, ristede østershatte, bagte rødløg og sauterede skorzonerødder
Til forret havde jeg besluttet mig for at prøve at lave tunmousse med rejer og flûte. Jeg har længe villet vise jer lidt billeder af menuen for nytårsaften, men tiden er hele tiden løbet fra mig
En lækker dessert hører sig også til nytårsaften, så det får I opskrifter på i dag. Har jeg endnu ikke bestemt) og en lille pandekage, da pandekager er højt elsket i familien
-) I år står den på en Baileys til kaffen nytårsaftenog det er jo ikke det værste. Blend hele herligheden, køl den ned og ryst den lidt, inden du hælder op
Hvis der er noget, der virkelig hører sig til nytårsaften, så er det kransekage. Kransekage står mit hjerte lidt ekstra nært, da det er noget af det, min mor gjorde rigtig meget i, da jeg var barn
Efter en lang stille periode er jeg nu ved at være klar til dele lidt kreativt med jer alle igen, og jeg vil starte med denne julekonkurrence som jeg jeg ville elske at vinde - og samtidig støtter den et godt formål
Det smager af meget mere, også fordi mandlerne ikke er smuttede. Bland i en gryde, sukker, mandler og pisket hvide, og varm massen op ved svag varme under konstant omrøring
Førstepladsen går til min madmands hjemmelavede pizza med tomatsauce og kødboller med fennikel. Min madmand styrer køkkenet med rutineret hånd og ud kommer den ene velsmagende pizza efter den anden
- Ja, men så er det heldigt at stort set alle andre madbloggere har lagt en masse lækre julekageopskrifter ud, til os som endnu ikke har fået bagt kager i julen
Men der var skam også tid til gæster. Bondemanden – i sin egenskab af jægersmand – nedlagde et rådyr i efteråret, så det endte med en helstegt dyrekølle, med kartofler, klassisk vildtsauce, bønnesalat (mere herom en anden dag) og en salat med nødder og solbær i en mild olie/eddike dressing
Så en pludselig indskydelse, og et mindre anfald af overskud, fik mig til at få gang i bageriet og nu står der to velduftende og varme brød på køkkenbordet
Og nu blev jeg altså enig med mig selv om at give det et forsøg. Jeg har lavet en dejlig krydret udgave med en smule tabasco, men det står jo én frit for om man vil følge opskriften til punkt og prikke
Ligesom kringlen til de kommende gæster, og så lidt fordi jeg simpelthen bare ELSKER æbleskiver. Jo, vi har vist egentlig bare været ret heldige derhjemme
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.