Kom æbler og rarbarber i en gryde med sukker og evt. Æble & Rabarbermarmelade. De sidste rabarber. Så kan jeg nok lige få et lille glas marmelade af det som jeg har samlet sammen i haven i dag
Det er nu rabarber er fremme, og vist noget af det billigste du kan finde i grønt- og frugtafdelingen, medmindre du har det ude i din have, det gror jo som ukrudt
Smag til med ekstra sukker, hvis du synes det er nødvendigt og tag vaniljestangen op og smid ud. Kom hyldeblomstsaft, revet ingefær og citronskal, de udskrabte vaniljekorn og stang i gryden, og lad det smire ved næsten konstant røring indtil rabarberne bliver bløde og moses let ud
Kom også de skrbte vaniliestænger, som koges medmed fjernes inden marmeladen kommes på glas. Skrab vanilekorne ud af stængerne og bland det med et par spsk
Til gengæld indeholder chokolade med min. Polyfenoler har, udover at være en antioxidant, også betydning for benvævet og hjælper med at vedligeholde vores skelet
Og så har vi jo stadig haven fyldt med dejlige rabarber, så det var altså der valget faldt. Jeg endte med en beslutning om, at tage udgangspunkt i en muffin opskrift med hyben, fra en af Klaus Meyers bagebøger, i øvrigt en bog, jeg er rigtig glad for
* lad det hele stå lidt og lad det koges ind mandlerne (vær tålmodig, det kan betale sig). * når sukkerlaget er begyndt at smuldrer, skue eventuelt mere ned og vend mandlerne til de er karamelliserede og de er færdige
Saltede mandler - med lakrids Karoline V. med lidt lakridspulver lige inden servering. I min tur rundt i blogland, har jeg set en mange forskellige variationer på saltede mandler
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.