Jeg trængte dog til noget andet end rugbrød og har istedet bagt et rustiktog groft glutenfrit brød. Et lækkert og luftigt brød som skal nydes i tykke skiver
Opløs gæren i det kolde vand, tilsæt de øvrige ingredienser (kom salten i til sidst) og ælt ca. Ælt dejen igennem og læg den i en hævekurv, som er drysset med mel
Jeg afprøvede den i morges og resultatet blev dette fine speltbrød. Mel, græskarkerner og salt tilsættes og der røres i dejen indtil den har konsistens som tyk havregrød
- en sund og fiberrig ven til madpakkenFor efter mange morgener med flydende føde grundet varmen, så fik jeg pludselig en ustyrlig lyst, tila t bage et godt brød til madpakker og frokost
Siden jeg havde fornøjelsen af at møde bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset (og ved den lejlighed få flere af bageriets bedste opskrifter til en artikel til Boligliv) har jeg adskillige gange bagt dette sprøde speltbrød
Især med fugl og lækre grøntsager. og madpakker. – salt og peber. og blandede det hele sammen med en ske. – Du kan også bruge andre krydderier end salt og peber
I skal ikke snydes for denne virkelig nemme salat med humus, perlebyg og granatæblekerner. Den er fuld af smag, mætter godt og kan erstatte dit sædvanlige tilbehør
-. -. -. -. F. r. i. s. k. b. a. g. t. o. f. u. ø. d. m. l. v. e. R. n. M. ,. C. h. p. å. D. y. æ. 6. 0. '. O. 1. I. 5. (. ). 2. 4. c. S. G. H. j. P. /. 3. B. 7
-. -. -. -. -. -. -. J. e. g. h. a. r. i. d. s. n. m. å. ,. f. k. t. j. K. c. x. b. u. ø. D. v. æ. o. l. y. p. 1. ). E. R. /. S. M. L. Æ. T. '. A. 2. 4. G. (. I. 0. 3. 6. 5. F. N. +. V. *. 9. 7. H
-. -. -. -. -. -. -. -. -. J. e. g. s. t. a. r. d. p. å. E. n. æ. i. &. S. u. h. l. H. v. o. m. 2. 0. 1. 3. T. k. j. y. f. ø. I. b. M. ,. c. V. ". D. F. Y. (. O. ). 7. B. N. Æ. *. L. R. '. 5. °. é. Å. /. A. 4
Men næsten mindst lige så vigtig som opskrifterne i bogen, og nok med længere levetid end de konkrete opskrifter, så indeholder bogenogså præcise og lødige kapitler om olier og eddiker, hvor der både gennemgåes typer, smage, tilblivelsesmetoder, og anvendelsesmuligheder, om ‘vådt, blødt ogsprødt’, hvor der gives nogle grundopskrifter på dressinger, dyppelse ogsprødt drys
Drys med sesam- og nigellafrø og rul dem godt ned i dejen med kagerullen. Hos Nopi havde man bagt brød, der var mere som knækbrød eller kiks, mens min opskrift er en slags sprødt fladbrød, som har været kendt og bagt over store dele af verden i umindelige tider
Det er brød der bages med “no-knead” metoden, hvor man lader mel og vand arbejde selv i stedet for at ælte, det er ret effektivt, og virker upåklageligt, selvom jeg dog vil påstå at man får en tak mere luftige brød ved at ælte dem hårdt i røremaskine
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.