Sommer kagen
ida staal
ida staal

Sommer kagen

  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 5 1 vurderinger

Ingredienser

  • Bunde
  • - 6 æg
  • - 360 g sukker
  • - 100 g marcipan
  • - 220 g hvedemel
  • - 2 tsk bagepulver
  • Jordbærmousse
  • - 300 g jordbær
  • - 4 blade husblas
  • - 3/4 dl vand
  • - 1 dl sukker
  • - 2 1/2 dl fløde
  • Citron mousse
  • - 2 blade husblas
  • - 70 g sukker
  • - 4 past. æggeblommer
  • - 3 dl fløde
  • Marcipan bånd
  • - 500 g marcipan
  • - 35 g glukosesirop
  • - 2 spsk Flormelis
  • Marengs
  • - 3 past. æggehvider
  • - 200 g sukker

Instruktioner

    Bunde
    Forvarm ovnen på 175 varmluft.

    Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Riv marcipanen fint - det er nemmest, hvis marcipanen er helt kold, så kom den evt. i fryseren en times tid, inden du går i gang. Pisk marcipanen i æggesnapsen.

    Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i dejen. Fold det forsigtigt i dejen, til det lige er blandet sammen.

    Smør en springform på 23 cm i diameter, og kom bagepapir i bunden. Hæld dejen op i springformen, og bag bundene i 20-25 minutter. Lad dem køle helt af i formen.

    Jordbærmousse
    Skyl bærrene, og blend dem med en blender. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 min.

    Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde, og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i sukkerlagen. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpuréen.

    Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede jordbærpuré.

    Fordel jordbærmoussen over den ene bund. Læg så den anden bund over, og sæt den i fryseren.

    Citronmousse
    Husblas lægges i vand i 5 min.

    Pisk æggeblommer, sukker og citronskal luftigt og sejt.
    Pisk flødeskum let i en anden skål.

    Sæt en skål over vandbad med citronsaft. Når det er varmt vrides husblas og tilsættes til den varme citronsaft. Rør rundt indtil husblassen er helt smeltet.

    Tilføj lidt af æggesnapsen til citronsaften og rør godt, tilsæt et par skefulde på denne måde og rør godt sammen, inden du tilsætter citronsaften til resten af æggesnapsen.

    Vend blandingen ned i skålen med flødeskum og vend det hele godt sammen.

    Held så moussen over den anden bund, og stil kagen ud i fryseren

    Marcipan bånd
    Ælt alle ingredienserne sammen, undtagen majsstivelse.

    Rul det som en pølse, og læg det ud i fryseren til det er koldt igen.

    Drys majsstivelsen ud over dit bord. Rul den så ud efter mål på din kage.

    Påføre det så på din kage.

    Margens
    Pisk æggehviderne stive, og drys så sukkerne i lidt af gang.

    Put det i en sprøjtepose med tyl. Og Påføre det så på kagen.

    Så er kagen klar til servering.

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.