Jeg har udviklet nedenstående opskrift, da vi stod og skulle have gæster, men jeg ikke havde tid til at bruge mange timer på hævning, som jeg ellers sædvanligvis gør
lidt birkes på toppen. Form dejen til flutes. 25 minutter eller indtil flutes’ne er gyldne. 2 dl Pofiber (find det påglutenfrihylden i supermarkedet eller HER)
Hæld dejen ud på bordet uden at røre for meget ved den og skær den til enten flutes eller boller. Meget forsigtig uden næsten at røre dejen med hænderne, kommer du brødet over på et stykke bagepapir på en bageplade og trækker bagepapiret med dejen ind på den brandvarme bagesten – pas på du ikke brænder dig
Du behøver ikke at ælte den – bare rør den godt sammen, så alt melet er vådt. Dette indlæg blev udgivet i Bagværk, Opskrifter og tagget bagværk, chiafrø, flutes
Jeg har bagt en portion sprødeglutenfriknækbrød med teffmel og det er første gang jeg bruger denne melsort, så jeg har været noget spændt på resultatet
Rør det hele godt sammen med elpiskeren – dejen minder meget om en smuldredej. Så kom jeg i tanke om en opskrift som jeg havde arbejdet med tidligere på året
Låget lukkes og åbnes først igen, når du er sikker på at vaflen er færdig – er man nysgerrig og kigger for tidligt, risikerer man at dejen sætter sig fast og går i stykker
Drys lidt rismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Passer godt som tilbehør til al slags mad og/eller som et godt gammeldags landgangsbrød
Mal paranødder og mandler fint til mel – eller så fint det nu kan blive. Langt de fleste opskrifterpåstenalderbrød er relativt ens, så her er et alternativ der ikke er lavet på kerner, men på nøddemel og det er ganske glutenfri
Brødet er rigtig nemt at lave, men det tager lidt tid generelt – hvilket godt brød jo ofte gør. Denne opskrift giver ét enkelt brød i en ikke alt for stor form
Ønsket om at bage en glutenfri pizza på bagesten resulterede derfor i denne opskrift. Jeg har taget udgangspunkt i Thorbjörgs opskrift, som er uden mælk, sukker og gluten
Opskriftenpå Grilled Mac & Cheese with BBQ Pulled Pork-panini følger. Jeg ville igen bruge Amos lille gratis opskriftssamling 'Et Godt Brød', men da jeg skulle i gang havde jeg ikke ret meget hvedemel, så jeg brugte Amos nye 'Vinjett' fuldkornshvedemel i fordejen i stedet
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.