Men selve ordet er oprindeligt arabisk. Til stor inspiration rundt omkring i de danske køkkener. Retten er også typisk for det balkanske køkken, men er i dag nok bedst kendt fra Tyrkiet og Grækenland
“Invitationen” var nu mere en høflig måde at sige det på, for hvis en tyrkisk eller arabisk mor først har besluttet, at du skal spise med, så er der altså ingen vej uden om
Shawarma kommer fra det arabiskekøkken og betegner egentligt måden man tilbereder kødet på. Så da jeg den anden dag var syg og ikke gad at lave det helt store i køkkenet, var det tid til at hive kebaben frem
Bland det hele sammen i en blender og blend indtil det hele er pulveriseret. Hvis du ikke har en blender men en morter, og overarme som en grovsmed, så brug endelig den i stedet for
Det arabiskekøkken byder på en masse spændende retter. Heriblandt en masse veganske lækkerier som falafler, hummus, couscoussalater, arabisk fladbrød og skønne gryderetter
Min mor og jeg (især min mor) elsker at afprøve opskrifter fra diverse kulturer og køkkener. 1 kop Za'taar (en krydderi mix, som kan købes i arabiske grønhandlere). - 1/4 kop timian- 1/4 sumak (en krydderi mix, som kan købes i arabiske grønthandlere)
Her serveret med det arabiske durumbrød. På grund af alt det flytteri, som jeg føler ikke rigtig har ende, har jeg været meget bag ud med at poste alle de lækkerier jeg står med i køkkenet når tiden tillader det
Til salater, til at smøre på brød, som dip til andre retter fra det arabiskekøkken osv. Opskrift Baba Ghanoush, baba ganoush, auberginesalat, auberginemos, auberginedip, auberginecreme
En ret jeg virkelig holder meget af er biryani som faktisk er en meget misvisende betegnelse - den er slet ikke indisk, men sydøst-asiatisk og arabisk og er egentlig en betegnelse for en risbaseret ret med kød, æg, fisk og/eller grøntsager - kort sagt - det basale fundament i en masse landes måltider