Disse juleboller har en tilpas sødme med æble og tørrede tranebærog smager dejligt med smør på. Vi er i den dejlige julemåned og hvad med lune boller til eftermiddagshyggen
Rør nødder, frø og kerner i og tilsæt derefter fuldkorns- og durummel. Da jeg var hjemme for et stykke tid siden, lavede vi bollerne sammen, og jeg skrev opskriften ned, så jeg kunne dele med jer
Hvis du er på udkig efter opskrifter på sunde snacks, kan jeg anbefale nøddesnacks med peanutbutter og chokolade, disse saltmandler, lækre dadelkugler med lakrids, sprøde bananchips eller chokorugboller
Skal du holde hus med kalorierne, er kulhydraterne et godt sted at spare. Du træner hårdt og meget. Derfor kan du med fordel gemme halvdelen af bollen til et senere mellemmåltid
Det medfører at slapt glutennetværk, der resulterer i en blød og lind dej. For at give bollerne et groft element er der tilført grahamsmel til dejen, hvorfor det grove element er vigtigt kan du læse meget mere om i mit indlæg det der med fuldkorn
Jeg var især fan af den lækre, sprøde hjemmelavede mysli med ristede og smuttede mandler + tørrede tranebær, urtesalt til de blødkogte æg og det lækre rugbrød, vi selv kunne riste ved bordet
Til gengæld har jeg også samlet en håndfuld forslag til fyld, hvad enten du går med den almindelige, hvide fastelavnsbolle (min yndlings), den sunde variant (der nu også er ret lækker, hvis du vil fylde dig medfastelavnsboller i flere dage - hvilket godt kan være fristende
Her er det Lagkagehusets Sarah Bernard bollermed chokolademousse indeni og hindbærskum udenpå. ) af solens stråler er blevet nydt, de første fastelavnsboller har skudt sæsonen i gang, og for mit vedkommende, er sommerfuglene i maven begyndt at flakse
Jeg har efterhånden en del opskrifter på bollerog brød her på bloggen, men jeg har i lang tid haft en ide om at prøve en version fyldt med havregryn (og gulerødder), der kan give saftighed
Opløs gær (‘kikærter’ angiver størrelsen) i vandet i en skål og tilsæt havsalt, most banan, hakket chokolade, revet æble, tranebær, loppefrøskaller, krydderier, nødderog kerner