Bov opskrifter

14. December – Skinkestang

14. December – Skinkestang

300 g Jaka Bov skinke (eller skinkestrimler). Herhjemme har der ikke været et ordentlig julefrokostbord, hvis ikke der er skinkestang i maven
Bankekød med rodfrugter

Bankekød med rodfrugter

800 g mellemskært oksekød, for eksempel bov eller tykkam i skiver. Pil løgene og skær dem i skiver fra top til rod
Oksebov med øl og hyldeblomst

Oksebov med øl og hyldeblomst

Et stykke oksebov, løg, hvidløg, gulerødder, lidt blomkål og en øl – toppet op med hyldeblomst og grydestegt i en god times tid, til kødet er smørmørt
Lammetagine med honning og grønt

Lammetagine med honning og grønt

Lammetagine med honning og grønt2 spsk  hele korianderfrø1 spsk spidskommen3 nelliker1 kg skært lammekød fra bov eller nakke50 gr smør4 spsk olivenolie1 løg2 fed hvidløg30 gr frisk ingefær1 tsk tørret chili3 spsk honning1 appelsin300 gr udblødte kikærter (Læg kikærter i koldt vand dagen før)2 fennikler med top300 gr savoykålKnus de tørrede krydderrier i en morter
Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

Det mest almindelige er nok at lave skipperlabskovs af oksekød – næsten hvilken som helst slags oksekød – men hvis du vil lave det af de lidt ”sejere” stykker – som bryst og bov – vil jeg helt klart anbefale at du sprænger det først
HJEMMELAVET BASILIKUMSPESTO

HJEMMELAVET BASILIKUMSPESTO

Hey, hey hey. Jeg fik en genial idé i dag. Min skønne basilikumsplante var begyndt at hænge noget med bladene, og jeg synes egentlig ikke, at jeg havde brugt den så meget som jeg kunne
Kalvefrikassé

Kalvefrikassé

bov eller klump. Tilsæt timian, laurbærblad, hvidløg og hele sorte peberkorn samt et stort løg i kvarter og kog ca
Quesadillas

Quesadillas

Der har de seneste par dage i blogland blevet serveret en del mexicansk mad, hvilket formentlig er skyld i min pludselige lyst til ovennævnte
Lammeragout

Lammeragout

Til denne lammeragout vil vi anbefale at du bruger lammebov eller lammeculotte som begge dele egner sig godt til gryderetter – og ragout er jo som bekendt en gryderet
Hot pot med kalv, øl og lakrids på kartoffelmos

Hot pot med kalv, øl og lakrids på kartoffelmos

1 kg kalvekød fra bov eller tykkam. Dette er en hel fantastisk ret, og selv Claus Meyer nok ikke er den mest populære mand i Danmark lige nu, så forstår manden at sammensætte fantastiske opskrifter

Gris i gryde

1 kilo afpudset klump skåreti tern – tror bestemt, at bov også kan bruges. Den 5. september – om meget snart – kommer der en ny halv gris og fylder fryseren op
Indisk lammegryd med ris og koriander

Indisk lammegryd med ris og koriander

700 g lammekød i tern (fra fx kølle eller bov). 700 g lammekød i tern (fra fx kølle eller bov). Indisk lammegryde er en helt fantastisk krydret ret, der rummer alle smagsnuancerne fra det indiske køkken
Lam Tikka Sazlar

Lam Tikka Sazlar

Jeg har gennem tiden været rigtig uheldig med lam. Har flere gange siddet med et dejligt stykke kød på gaflen med tænder der løb i vand, for så at snørre ansigtet sammen som en garnrulle når en voldsom smag af uld indtog ganen