Lammetagine med honning og grønt2 spsk hele korianderfrø1 spsk spidskommen3 nelliker1 kg skært lammekød fra bov eller nakke50 gr smør4 spsk olivenolie1 løg2 fed hvidløg30 gr frisk ingefær1 tsk tørret chili3 spsk honning1 appelsin300 gr udblødte kikærter (Læg kikærter i koldt vand dagen før)2 fennikler med top300 gr savoykålKnus de tørrede krydderrier i en morter
Braiser et stykke bov, spidsbryst eller lignende oksekød 2-3 timer i ovnen ved 160 grader dækket 2/3 af vand, krydret med salt, peber og laurbærblade, og med et låg eller folie over
Det mest almindelige er nok at lave skipperlabskovs af oksekød – næsten hvilken som helst slags oksekød – men hvis du vil lave det af de lidt ”sejere” stykker – som bryst og bov – vil jeg helt klart anbefale at du sprænger det først
Hey, hey hey. Jeg fik en genial idé i dag. Min skønne basilikumsplante var begyndt at hænge noget med bladene, og jeg synes egentlig ikke, at jeg havde brugt den så meget som jeg kunne
Til denne lammeragout vil vi anbefale at du bruger lammebov eller lammeculotte som begge dele egner sig godt til gryderetter – og ragout er jo som bekendt en gryderet
1 kg kalvekød fra bov eller tykkam. Dette er en hel fantastisk ret, og selv Claus Meyer nok ikke er den mest populære mand i Danmark lige nu, så forstår manden at sammensætte fantastiske opskrifter
1 kilo afpudset klump skåreti tern – tror bestemt, at bov også kan bruges. Den 5. september – om meget snart – kommer der en ny halv gris og fylder fryseren op
700 g lammekød i tern (fra fx kølle eller bov). 700 g lammekød i tern (fra fx kølle eller bov). Indisk lammegryde er en helt fantastisk krydret ret, der rummer alle smagsnuancerne fra det indiske køkken
Jeg har gennem tiden været rigtig uheldig med lam. Har flere gange siddet med et dejligt stykke kød på gaflen med tænder der løb i vand, for så at snørre ansigtet sammen som en garnrulle når en voldsom smag af uld indtog ganen