suppen med brød. Brændenælder er meget sunde og rent faktisk lækre at bruge i madlavningen. Jeg er så heldig at have et helt bed fyldt af brændenælder i haven
skvalderkål eller brændenælder, men dem vender vi tilbage til en anden gang … måske. Du kan servere din lakselasagne med en skål blandet, grøn salat – gerne med lidt frisk spinat iblandet – og/eller med et lækkert groft brød
I Århus, i hvad jeg plejer at kalde Danmarks bedste helsekostbutik, REN KOST & KROP, købte jeg de lækreste friskbagte OG lune boller – en med chokolade og en med quinoa og brændenælde – og så kan jeg ikke anbefale deres egen glutenfri melblanding nok
I dag serverede jeg dem til gæsterne med Tabouleh(en slags bulgursalat), hjemmebagte nanbrød, grøn salat og forskellige dip/pestoer( en aubergine pure, en pesto med grillede peberfrugter, en Tahin dressing og en almindelig hvid dressing
Flet brødet og læg det forsigtigt over på bagepladen. 2 stk50 g gær6 dl vand½ dl olie2 tsk sukker1 tsk salt150 g fuldkornshvedemel100g grahamsmel300 g durumhvedemelca 450 g hvedemel2 dl finthakket/klippet brændenælde, nye skud uden stilke2 dl finthakket/klippet skvalderkål, nye skud uden stilkeGæren opløses i lunken vand sammen med sukkeret. De 2 æltes med skvalderkål, de 2 med brændenælde og de sidste 2 forbliver neutrale. Nu skal der flettes 2 brød, det neutrale lægges i midten med en af hver af de andre på siderne. 2 flotte brød blev der ud af det, det ene må vist med til "julefrokost" på søndag
"Den magiske nælde" af Dorthe Stiboldt hvor også inspiration til dette brød er fra. Smagen var fantastisk, men skær ikke i det for tidligt, brødet skal nå at sætte sig
en lille hånd finthakket, dampede brændenælder ell. interessant brød i hjemmet, eller en masse forskellige rester af grøntsager eller andet, som ville være perfekt i en gryderet
Enten kan man spise suppen som den er med et lækkert stykke brød til eller man kan purere suppen. Der er stadig mængder af små brændenælder og skvalderkål i naturen