Det har gjort at de oplevelser vi har haft i forbindelse med vores sommerferier i Volos har været helt speciale - både hvad angår at opleve den græske kultur, men også i forhold til det græske køkken
Jeg vidste at jeg ville møde lidt modstand fra kæresten, da han ikke er alt for vild med fiskesauce, som jeg syntes hører sig til i de asiatiske retter
Smagen er forholdvis neutral (medmindre der er krydderi på som gyros-varianten), så jeg er ret sikker på, at man ville kunne “snyde” en kødspiser til at kaste sig over disse produkter, uden at ane at det ikke er kød
Denneret er SÅ simpel, og den smager samtidig SÅ godt. Normalt når jeg spiser gyros varmer jeg det bare i en gryde med lidt vand, men jeg tænkte at jeg ville prøve noget nyt, og lavede derfor denne simple karry-gyros sovs, som går godt til både ris og kartofler – men nok mest ris
Rør en marinade med olie, citronsaft, revet løg og hvidløg,og honning. Til den her ret (græsk gyros) har jeg valgt svinekød (nakkekoteletter), skåret i strimler og marineret i et par timer