For efter køleskabets og fryserens opfindelse er det vel de færreste der køber røgede kødvarer – herunder laks – bare fordi det kan holde sig længere end fersk kød og fisk
Frys laks og helleflynder ned natten før den skal bruges. Skær den røgede laks i tern. Laksetatar med spinat og grove croutoner150 gr helleflynder150 gr fersklaks150 gr røgetlaks6 dadeltomater1 bundt koriander1 bundt purløg6 spsk olivenolie2 limeSalt og peberSørg for at fisken er helt frisk og sig til fiskehandleren den skal bruges rå. 150 gr røgetlaks
Den kan sagtens laves med fersklaks også, men jeg foretrækker røget. Retten er en smule dyr at lave på grund af den mængde røgetlaks der skal bruges, så vi får den ofte når der er tilbud på laks
Hak laks og røgetlaks fint og smag til med sennep, salt, peber, citronsaft, dild og karse. 4 personerLaksetartar. Fersklaks (ca 150g)Røgetlaks (100g)SennepSalt/ PeberKarseDildCitronsaft. Røgetlaks (100g)
Det er aktuelt med frisk spinat, derfor denne dejlige tærte med spinat og ferskrøgetlaks. Læg lakseskiverne så de dækker tærten og hæld resten af æggemassen over
Laksen skæres i små tern og drysses over. Ellers var den god, laks og spinat er gode sammen. 450 g frossen helbladet spinat225 g fersklaks, røgetlaks kan sikkert også bruges3 forårsløg75 g salat tern100 g revet ostSpinaten optøes og drænes for vand og bredes ud over bunden
røget tun. lakserogn og wasbirogn. fersklaks - husk det skal have været frosset i minimum 24 timer inden brug (faktisk sagde min lokale fiskemand at det var blevet ændret til 96 timer - men den tid havde jeg ikke)
I stedet for fersklaks kan anvendes røgetlaks. ferskelaksestykker. Laks og svampemix svitses på en pande til laksen er nok, tilsæt spinaten og rejerne,salt og peber, bland det og lad det varme godt igennem
Stegt Kylling med Persillefyld - Køb en hel fersk kylling og lav den lækreste. Fish cakesmed Røget Makrel, Bagt kartoffelsalat med Rødløg og Krydderurter og
fersklaks. Sesamfrø½ agurkforårsløg4 skiver graved laks4 skriver røget hellefisk200 g. fersk tun200 g. Så blev det tid til at få fingrene i wasabien og den friske fisk igen