Få mere smag i dine brød med lidt surdej og længere hævetider. Hæld dejen ud på et meldækket bord og pas på med at slå og trække for meget i det for så mister det noget af sin luft
Hvordan laver man et flute med rigtig god smag uden brug af surdej. Men nogle gange har man bare travlt, og man vil alligevel gerne have et flute med lækker smag
Jeg prøvede for nogle år siden at lege medsurdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Men man kan lave fornuftige flutes og fantastiske pizza bunde. Kan jeg erstatte gæren medsurdej. Bland så salt og mel ned i vandet, og rør sammen med hænderne eller en grydeske
Næste dag, hældes dejen ud på et bord med mel og dejen skæres ud med en kniv eller en spartel, til boller som placeres på en bageplade eller meget ferne en flutes bageplade der er perforeret
og brød/flutes i ca. Surdejsbrødmed Ølandshvedemel og hørfrø. For du kommer rigtig langt ved at have en god ovn, der virkelig kan fyre godt op for varmen, og det er også ret fordelagtigt med en køkkenmaskine, der kan ælte med dejkrog
Brød bliver bedre med en surdej og har man ikke en surdej, så med en fordej. Normalt er flutes lavet af hvidt mel, men hvis man ønsker et mere groft udtryk og smag, kan man bytte halvdelen af melet ud med groft hvedemel, eller måske grahamsmel
Som I kunne læse i det forrige indlæg, er jeg lige nu igang med et surdejsprojekt. Jeg valgte at drysse med blå birkes og sesamfrø, men det er op til én selv
Jeg så opskriften i Samvirke, og da det lige passede med at jeg havde en enkelt pastinak liggende i grøntsagsskuffen som trængte til at blive brugt, var det perfekt at prøve
Jeg undlod det med nogle af dem og de blev så til flutes i stedet. Denne opskrift kan varieres på forskellige måder, så fortvivl ikke hvis den opskrift jeg kommer med her i starten ikke lige er hvordan du normalt bager
Baguette eller flutes, som de også kan kaldes er et herligt multibrød. Baguette passer fint som tilbehør til maden til festen, som sandwich på skovturen, som morgenmad eller bare en skive godt brød med ost om eftermiddagen