Årets påskelammekølle blev stegt i grillen i år. Det var helt mørkt, før den var færdig, og Bondemanden i sin rolle som uovertruffen Grillkonge måtte have pandelampen i brug for at tjekke stegetermometeret
I år har jeg valgt at prøve at klippe den op i ryggen, så den kan ligge helt fladt på grillen. Nu kan den bare stå og trække smag de næste par timer indtil den skal på grillen
Foråret er kommet med godt vejr og dermed er grill sæsonen også igang. Hvad er bedre som tilbehør til bøffer og pølser end hvidløgsbrød, vi kender alle den version der købes på frost i butikkerne
I denne omgang har jeg benyttet svinekød, men man kan sagtens udskifte kødet med rejer, forårsruller, tofu, oksekød eller hvad, der lige falder dig ind
Så snart lammekøllen er kommet ud af ovnen, skruer du temperaturen op på maks med grill og varmluft. Når de er godt brune, tager du dem ud og vender dem, sådan at de bliver grillet på alle sider
Jeg støvede derudover et par gode, gamle opskrifter af, da jeg lavede en grillet salat til (dog uden squash denne gang, da det bare skulle være et lidt let tilbehør), samt barbequemarinerede mørbradbøffer
Det er to år siden, vi sidst lavede porchetta på grillen. Stegen er lavet af slaget – ligesom en rullepølse – og den er særligt god i grill, hvor det meste af det overflødige fedt smelter af og efterlader mørt og lækkert kød med den der lidt røgede og letbrændte overflade
Da jeg var lille kørte vi ofte til Skagen og jeg har helt utroligt mange gode minder fra både regnfulde og stormende Sankt Hans aftener, men også smukke og rolige aftenstunder med bål, grill og sang
De sprøde radiser og forårsløg giver et lækket bid og frisk smag. Det er ved at være grill sæson (selv om den er sat på pause lige nu), og der hører selvfølgelig kartoffelsalat til
Grill eller steg kyllingen i ovnen i ca. Det er mandag og solen har skinnet hele dagen og man mærker foråret der pibler frem, fugle der kvidrer og solens varme