Græsk pitabrød opskrifter

Pitabrød med Spicy Kødboller og Græsk Salat

Pitabrød med Spicy Kødboller og Græsk Salat

J. e. g. k. a. n. o. d. t. l. i. p. u. r. b. ø. v. s. ,. f. å. D. m. æ. j. K. h. y. c. z. -. S. U. F. P. G. 2. I. 0. 3. 1. ½. /. 4. (. ). R. T. L. 5. H. V. 6. 7
Sunde græske grillspyd i ovn

Sunde græske grillspyd i ovn

Spis dem som de er, eller i et pitabrød med tzatziki og salat. Jeg er virkelig blevet fan af disse overlækre græske grillspyd
Pitabrød med krydrede kikærter

Pitabrød med krydrede kikærter

 Græsk yoghurt fås med forskellig fedtprocent, så vælg selv, hvor cremet den skal være. Lund pitabrød på brødristeren eller i ovnen
Græsk Gyros wannabe

Græsk Gyros wannabe

Den græske udgave af gyros, som jeg kender den, er en tyndt, lidt forvokset pitabrød, som svøbes om noget kebab-lignende kød, løg, et par pommes frites, tomater, sød deli sennep, ketchup og tzatziki
Oksekebab med pitabrød, salat og tzatiki

Oksekebab med pitabrød, salat og tzatiki

1 bakke blandede salater50 gr pinjekerner1 rødløg4 spsk olivenolie6 pitabrødSkyl og tør salaten. Tzatziki200 gr græsk yoghurt1 agurk1 fed hvidløg1 spsk olivenolie½ spsk rødvinseddike1 bundt mynteSaltHæld yoghurten i en skål. 6 pitabrød. 200 gr græsk yoghurt
Krydrede Oksefrikadeller med Græsk Salat

Krydrede Oksefrikadeller med Græsk Salat

I denne omgang er det sammen med krydrede oksefrikadeller og et pitabrød. Jeg elsker græsk salat. Anret frikadellerne og varme pitabrød på tallerkenerne

Porredip med feta og græsk yoghurt

pitabrød eller knækbrød, til italienske brødstænger, som tilbehør til kød eller ‘bare’ til gulerodsstave
Tzatziki

Tzatziki

Brug som tilbehør til ovnkartofler, græsk bøf, fyldte peberfrugter og lign eller som forret med brød eller pitabrød
Hjemmelavet kebab shawarma

Hjemmelavet kebab shawarma

 pitabrød humus chiliolie eller sriracha syltede rødløg salat, tomater, agurk og en skøn creme fraiche dressing med purløg, salt og peber
Pita med Kebab og Yoghurtdressing

Pita med Kebab og Yoghurtdressing

græsk yoghurt. Varm pitabrødene og flæk dem. Rør græsk yoghurt sammen med spidskommen, citronsaft og olivenolie
Rødkålsslaw

Rødkålsslaw

½ dl græsk yoghurt naturel. Rør dressingen sammen og smag den godt til, før den vendes omhyggeligt med salaten
Tzatziki med glaskål og gulerod

Tzatziki med glaskål og gulerod

200 g græsk yoghurt, 10%. Skær top og bund af glaskålen og skræl kålen med en stor køkkenkniv. Riv den groft

Restemad: Krydret lam i hjemmebagt pita

Lammestumperne blev vendt med shawarmakrydderi, lynstegt på panden og endte som pitabrødsfyld sammen med rester af frisk spinat, feldsalat og cherrytomater