Stegeskyen/sovsen hældes fra og koges igennemi en lillegryde og smages til med salt, peber og måske lidt æblegele, hvis den mangler det der lilleæble-pift, der gør hele forskellen
Indrømmet, det er ikke det mest præsentable billedevi har kunne lave, men ikke desto mindre er den klassiskegrydestegtekylling det mest møre og velsmagende stykke kød til dato - bum
Normalt er der adgang forbudt for gryder på vores spisebord. Og det var der en god grund til. Derfor er det eksempelvis også meget sjældent, at jeg sætter en gryde på middagsbord, for jeg synes ikke, at gryder på bordet er med til at fremme madoplevelsen
Lørdag blev en rådyrbov tøet op og lavet til en lækker gryderet med grøntsager, enebær og rosmarin – en oplagt mulighed for at spise efterårets bedste ‘comfort food’ som tilbehør – mos
Alle gryderetterlignerhinandenlidt. Hvadenten det er okse, svin eller vildt. Og den er fyldt med sener, så det mest fornuftige er at tage sigtidtil at fjerne senerne og skære kødet i tern til en gryderet
Opvarm olieni en stor sautergryde. Svitshvidløg, løg og hakket oksekød til kødet har skiftet farve. Tilsætbouillon, hakkede tomater, bønner, chilipulver, kommen, salt og peber
At bage et brød i en gryde er spændende og så får man faktisk et rigtig godt brød ud af det. Skorpen bliverdejlig sprød og så syntes jeg også brødet får en bedre krumme, prøv det, hvad er det værste der kan ske
Denne her gryderet er nem, velsmagende og fuld af mineraler fra kål og porre. Jeg har i denne opskrifttilberedt retten med magert hakket svinekød, men du kan sagtens bytte det ud med hakket kylling, hvilket jeg også selv gør
Det blev til en fyldiggryderet med tomater, bønner fra haven og majs fra fryseren. september – om meget snart – kommer der en ny halv gris og fylder fryseren op