Det kræver bare, at viheletiden er over gryden, tilsætter fond og rører i grøden. Start med at hakke løgfint og stege det et par minutteri en spsk olie på en middel-høj varm pande
Æggekage iovn – Når jeg laver æggekage iovn bruger jeg en grundopskrift på æggekage, og så kommer jeg ellers i, hvad jeg føler for, eller hvad jeg har af rester – det kan være løg, porrer, blomkål, kogte rodfrugter – alt sammen imindre stykker, naturligvis – eller revet ost
Men også alene kan de tilberedesiuendeligevariationer – syltede, stegte, bagte og rå. Læg dem i et ovnfast fad, der har et låg (ellers kan man bruge sølvpapir), bland dem med lidtolivenolie, drys med enebær, salt og peber og stik laurbærblade ned imellemløgene
Jeg kommer også nogle gange løgi både og hele fed hvidløgi. Du kan servere rodfrugter iovntil alt, hvad du vil servere kogte eller bagte kartofler til eller kartoffelmos til
Du kan også blande andre rodfrugter i, hvis du synes – gulerødder, pastinakker, persillerod eller du kan komme løgi eller hele fed hvidløg, der ikke er pillet
Det hele startede med en ide om stegt grød, og herfra blev den stegte fuldkornspeltgrød med estragon langsomt udviklet og forbedret med hjælp fra Meyers Almanak