Alternativt kan du vente med at bage dem til lige inden du skal spise dem. Pitabrødene kan varmes ganske let inden de skal fyldes, men de må helst ikke blive tørre
Den anden dag serverede jeg det for mine kolleger sammen med hjemmelavede pitabrød. 10-12 grove pitabrød. Dejen hæver og deles ud i 10-12 boller som rulles / trykkes flade til størrelse som en underkop
Du vil egentlig sagtens kunne tilsætte og give dellerne dit eget præg med andre former for krydringer eller nødder/kerner, og så fungerer de rigtig godt som tilbehørtil eller i stedet for kød – fx i hjemmebagte pitabrød, fladbrød eller med en god salat til
De skal kun være udblødte og IKKE kogte. Næste gang jeg servere falafler bliver det til hjemmebagte pitabrød eller burgerbolle med sprød salat og forskelligt tilbehør
Du kan også rive grove grøntsager – husk blot at det skal være grøntsager uden for meget væske i, som gulerødder, rødbeder eller kål og blande det i falafeldejen
Her har jeg vist et par bøffer og nogle strimler som egner sig perfekt tilpitabrød eller lignende. Det gøres ved at lave en bolle af mel og vand og så vaske kulhydrat ud af bollen, til man står med en gluten-protein-bolle
Hvis du vil spise hummus’en til andet end grønsagsstænger, kan jeg virkelig anbefale at servere det til fx sprøde falafler, i hjemmelavede pitabrød, som spread på frokostboller eller i rugbrødssandwiches eller måske oven på couscous
Serveres eksempelvis som dip til grøntsagsstænger, som pålæg på brød eller som dressing i pitabrød. Man kan eventuelt bruge persille i stedet for basilikum og/eller tilsætte lidt tahin for variation