Der er ikke meget, der er mere hyggeligt i det kolde, ruskende efterårsvejr end at gå en tur i køkkenet og bage noget lækkert, som kan nydes til en kop varm kakao, mens man sidder og hygger under et lunt tæppe i sofaen
Den behøver ikke kun være hvid eller brun (med kakao), men kan være alle mulige farver. For lidt ekstra lækkerhed og luksus har jeg derudover tilføjet marcipan til fyldet, og jeg bruger, modsat i min gamle opskrift, brun farin i stedet for almindeligt sukker i fyldet for at få en dybere, mere karamelagtig smag
Jeg har tidligere haft held med den lækre æblekage med marcipan og kanel, så med den som udgangspunkt – blev det til lækre og utroligt luftige pærecupcakes med marcipan – og en lille ostecreme på toppen
Usødet Kakao. Det er ikke for sent på en højhellig hverdag at give sig i kast med lidt fastelavnsboller, og jeg kan klart anbefale denne opskrift, som I lige får her
Dette indlæg blev udgivet i Bagværk, Opskrifter og tagget æbler, kage, marcipan. Jeg tog udgangspunkt i opskriften på konfirmandkage fra Bagning med Budget
De hakkede nødder og kakaoen blandes i dejen. Rul marcipanen ud i et rektangel, så længden svarer til dej-pølsens længde og bredden svarer til omkredsen + ½ cm
Hvis du bruger lige dele kakao og flormelis, får glasuren en dejlig smag af kakao. For det meste er der kagecreme i fastelavnsboller, men den her version er med (masser af) marcipanremonce i stedet
kakao. Den ene som en fodboldbane med en grøn kokosglasur, hvide glasur linjer, flag og en marcipanbold, og den anden som en stor fodbold med hvid og brun glasur, og så den klassiske fødselsdagstekst i grøn
Kakaomørdej. Ælt smør og farin godt sammen og tilsæt lidt efter lidt marcipanen. Kakaomørdej. Smuldr hvedemel, flormelis, kakao og smør mellem fingrene til det minder om brødkrummer
Smelt smørret og rør kakaoen i – kom det herefter op til marcipanen. Opskriften på tærten har jeg oprindeligt fra den fantastiske madblogger Newyorkerbyheart, hvis skønne opskrifter stadig er tilgængelige, selv om hun desværre døde i foråret
Sigt imens i en anden skål, mel, bagepulver, kakao og allehånde sammen. ) Mine blev pyntet med en almindelig hvid glasur og som prikken over I'et fik de fondant kristtjørne på toppen, som også sagtens kan laves i marcipan