Kogning af gulerødder opskrifter

Japansk oksekarry

Japansk oksekarry

Vask dine ris grundigt i koldt vand, og bring dem til kogning efter anvisning. Skær kødet i mundafrettet stykker- stil til side i en skål så det opnår stuetemperatur
Boller i karry – med kylling

Boller i karry – med kylling

Form farsen til boller med din hånd og en ske dyppet i varm vand mellem hver bolle (OBS bollerne suger vand og bliver større ved kogning, så lav dem en smule mindre, end du vil have dem)
Gammeldags grydesteg med øl og svesker

Gammeldags grydesteg med øl og svesker

Grøntsagerne fra bunden af fadet bliver blendet til en krydret og lækker sovs. Vi spiste ‘hasselbagte’ rodfrugter til – kartofler, pastinak og gulerødder
Osso Buco som forårsmad?

Osso Buco som forårsmad?

Kamp mod brændenælder og tidsler, kamp mod skidtet, bagning i industrielt omfang, vask, gæster, udplantning i drivhuset og så en lille, fjollet tyrekalv, der stak af fra matriklerne, og som vi ikke kunne finde, selvom vi ledte i flere timer
Grønkålssuppe

Grønkålssuppe

Blancher grønkålen ved at komme den i kogende vand, kog op, hæld derefter vandet fra, og hæld isnende koldt vand over, så kogningen stopper
Min yndlings lammegryde

Min yndlings lammegryde

Stegeskope på kødet giver masser af smag, og stegeskorpe kommer ikke ved kogning. Det er nok den gryderet, jeg laver oftest, når der er tid til, at den kan koge godt ind og blive kraftig i smagen
Restemad: Engelsk Pie med Coleslaw

Restemad: Engelsk Pie med Coleslaw

Bønnegiften lektin giver ondt i maven, men giften forsvinder ved kogning. Det var det med de rester af stegen

Suppe succes

- Gulerødder. Grønsagerne, man ønsker, suppen skal baseres på, hakkes i tern (jo mindre, des hurtigere blødgøres de under kogning) og koges med 1-2 bouillonterninger
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Husk at kassere vandet fra både udblødning og kogning. Blend de kogte, afkølede bønner med gulerødder, løg og mandler
Sommergrønt med chorizo

Sommergrønt med chorizo

Hæld så kogevandet fra, og isvand over, så kogninger stopper. Start gulerødderne, som renses og får skåret den grønne del af – lad dog lidt sidde
Hot tomatsuppe med kødboller

Hot tomatsuppe med kødboller

Start med kødbollerne i god tid, de må gerne stå og trække både før og efter kogningen – kog evt. Ikke desto mindre vil jeg gerne integrere suppe i madplanen, da det jo er glimrende afveksling, nemt og en fremragende måde at smage på årstiden – og jo da især nu
Mad fra Libanon.

Mad fra Libanon.

Jo længere man lægger ris i blød jo mindre vand skal man bruge til kogning og jo mere "løse" bliver de i den færdige ret