Nybagte teboller klar til koldt smør. 1 dl olie (fx vindruekerne, bare ikke oliven- eller koldpresset rapsolie). Spises lune med koldt smør og en god kop varm chokolade – også selv om det er sommer på kalenderen 50 g gær. 1 dl olie (fx vindruekerne, bare ikke oliven- eller koldpresset rapsolie)
Bollerne er luftige og lidt søde, perfekte fødselsdagsboller. 50 g gær4 dl mælk2 æg90 g sukker50 g blødt smør900-1000 g hvedemelRør gæren ud i kold mælk og tilsæt æg og sukker. Stil dem til at hæve lunt på bageplade i 2 timer, hvor de er hævet til næsten dobbelt størrelse
Dette er en perfekt fødselsdagsboller, eller til kaffen, men også til morgenmad. Sæt herefter bollerne ind i en kold ovn, og bag dem ved 225 grader i 15-20 min
Min mors fødselsdagsboller er en god gammel klassiker, der er gået i arv i mange generationer. 1 Pakke gærEn halv pakke smør1 Krus lunken vand1,5 Krus koldt vand1,5 Krus mælk3 Spsk olie1 Tsk salt3 Spsk sukkerPassende mel (ca. Smelt smøret, og hæld derefter 1,5 krus koldt vand i, og hæld det hele sammen
Det må hellere være for koldt end for varmt. hævetid). Fødselsdagsboller med eller uden rosiner og æble. For varmt vand ødelægger gærens hæveevne, for koldt vand bevirker bare, at det tager længere tid for gæren at hæve