) Jeg rørte derfor en dej sammen igår aftes, smed den på køl natten over og bagte så disse lækre og svampede rugboller i morges - opskriften får I som altid lige herunder
Gæren opløses i vandet med salt og sukker og derefter røres det grove mel i, og der blandes hvedemel i indtil konsistensen er passende, er den blød bliver bollerne flade, er den fastere bliver de højere men knap så saftige
Mine boller blev dog ikke helt så høje som jeg havde håbet på,. Kom et fugtigt viskestykker over bollerne, og et stykke husholdningsfilm over viskestykket, for at holde på fugten, og stil dem koldt til næste morgen
Disse lækre boller er mit første forsøg med surdej. Jeg bagte så surdejsbollerne (med min egen Herman) og tog udgangspunkt i en af mine bedste opskrifter på hjemmebagte boller
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Koldthævedegrovboller. Og mandag morgen blev det – og speltbollerne blev bagt. Nå, men nok om min mandag, som føltes som søndag og tilbage til bollerne
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Ved ikke om du kender “køleskabs-” eller “koldthævede” boller… men dejen SKAL være fugtig og klæg…. Malte’s Bamse fyldte forleden “Halv-seks”… dette skulle være fejret med hjemmebagte boller og flag på bordet, men Malte har desværre lagt syg så festen blev udsat indtil fredag aften, hvor vi slog “fødselsdag” og Disney sammen og hyggede med popcorn og friskbagte boller
Kom bollerne på en bageplade med bagepapir, eller i muffenforme af silikone uden muffenspapir, og dæk med et viskestykke og lad det hæve i 2 timer et lunt sted
Egentlig er skagenslapper vel rundstykker, og med det tætte birkesdrys på toppen bliver der også en sprød og knasende overflade, jeg vælger dog at omtale dem som boller for at anerkende, at der er en forskel mellem bagerens skagenslapper og mine – jeg ved dog godt hvad jeg synes smager bedst