Jeg valgte den lette løsning og trak "jeg-har-travlt-kortet". Jeg synes, at ren chokoladekage kan være en anelse kedeligt, så splitter kagen og putter noget lækkert mellem lagene
Kagen er færdig, når en kødnål stikkes ned i midten af kagen, og slipper let uden dej. mørk chokolade Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse og bland dernæst mel, bagepulver og kakao i en anden skål
Pisk æg, sukker og vanilje til en letogluftig æggesnaps med en håndmixer eller køkkenmaskine. Fredag formiddag var Esther og jeg i køkkenet for at bage lækker smovset chokoladekage til eftermiddagskaffen
Når den tages ud af oven, så bank let formen mod bordpladen, så kagen falder en smule sammen. Imens piskes æg, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en luftig masse, når æggemassen er skummende ogluftig piskes hurtigt mel i
Den smager virkelig godt, kagen bliver ikke tør (heller ikke efter et par dage på køl) og smørcremen smager så vanvittigt lækkert af let saltet karamel
Skru op til middel hastighed, og rør, til glasuren er letogluftig. Da bagetiden ifølge min bagebog var færdig så drillede ovnen og kagen en lille smule
Denne chokoladekage med ribsmousse er både glutenfri, melfri og fri for tilsat sukker, så det er jo nærmest ikke kage Det var mit forsøg på at ramme en knapt så kulhydrathypet kage, da det var et skjult ønske fra den ene, en anden spiser i virkeligheden sjældent kage så her ville jeg ramme plet, hvis den ikke var alt for sød
Fortsæt med at piske til cremen er letogluftig, min. Til selve kagen brugte jeg “bondekonens chokoladekage” fra bogen “Kager der smager – og andre søde sager” af Alette Bertelsen, og til smørcremen brugte jeg en opskrift fra “Kagebog” fra The Hummingbird Bakery
Kagen er en tung og tæt chokoladekage som minder om en brownie med en let kaffesmag. Del den afkølet kage i to lige store dele og læg kagerne sammen med lag af karamelsmørcremen, også på toppen
til de er gennembagte, og giver let efter for tryk. Så i virkeligheden, er det slet ikke så svært. Det er en enkel, velsmagende chokoladekage med en luftig konsistens, og så den tykke glasur, der i dette tilfælde er blevet til fyld
Hæld glasuren over den let afkølede kage. Det er ikke fordi, at det er fancy kage på nogen måde – det er en luftigchokoladekage med en skøn skøn skøn glasur med bl